Bo občina uredila nevaren odsek?

Anketirani Ločani so za najnevarnejši cestni odsek za pešce v Škofji Loki razglasili odsek pri Upravni enoti. Prireditev od prazniku se bo udeležila večina vprašanih.

O Loški obvoznici, ki se nam vedno bolj odmika, je bilo povedanega že dovolj. Problematične so še druge ceste v Škofji Loki, na katerih so najbolj ogroženi najšibkejši udeleženci v prometu. Naključne Ločane smo povprašali, kateri je po njihovem mnenju za pešce najbolj nevaren cestni odsek. Pri tem nismo navajali nobenih možnih odgovorov, zanimalo nas je njihovo mnenje. 25. junij je za Škofjo Loko tako državni kot občinski praznik in v okviru tega se razne prireditve kar vrstijo. Anketirane smo povprašali, ali se bodo udeležili katere izmed prireditev.

Zanimivo je, da je največ – kar 12 odstotkov vprašanih od 662 anketiranih mnenja, da je najbolj nevaren cestni odsek za pešce prav pri Upravni enoti, kjer občinska oblast kljub prizadevanju tamkajšnjih krajanov v zadnjih treh letih še ni nič uredila. Devet odstotkov jih meni, da so najbolj ogroženi na Spodnjem trgu, na kar nas v zadnjem tednu opozarja tudi »oglas« čez cestišče, sedem odstotkov anketiranih meni, da je najbolj nevarno križišče pri Lipici. Petim odstotkom se zdi nevaren odsek pri osnovni šoli mimo Name proti Novemu svetu, pet odstotkov se jih je opredelilo za prehod za pešce v Podlubniku in prav toliko za prehod pri Plevni. Po štirje odstotki so mnenja, da je za pešce zelo nevarna ozka cesta v Staro Loko, križišče pri Tehniku in odsek na Suhi, trije odstotki vprašanih pa se počutijo najbolj ogrožene na Partizanski cesti. Dobra petina je ostala neopredeljena. 13 odstotkov je navedlo druge cestne odseke, med katerimi se je znašel tudi Mestni trg, ki je pravzaprav zaprt za promet, a še največkrat služi kot dirkališče in parkirišče.

Dobra polovica vprašanih Ločanov se bo udeležila katere izmed prireditev v okviru praznovanja občinskega praznika, dobra tretjina teh prireditev ne bo obiskala, sedem odstotkov pa je še neodločenih.

Lepo se vsem zahvaljujemo za sodelovanje v anketi. Tisti, ki ste sprejeli našo ponudbo in brezplačno prejemate Gorenjski glas, spet pričakujte naš klic; kot smo se dogovorili, vas povprašamo še po vašem mnenju o časopisu. Za nove naročnike smo pripravili tudi ugodnosti in darila. Lahko nas v Klicni center slepih pokličete tudi sami, dosegljivi smo na telefonski številki 04/517-00-00.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 25. julij 2017 / 14:35

Pevke Carmen manet osvojile Evropo

Kranjski zbor Carmen manet je zmagovalec tekmovanja za zborovske pevce Evrovizijski zbor leta, ki je v soboto potekalo v latvijskem glavnem mestu Riga.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 15. februar 2016 / 15:05

Gorenjec navdušil Zlatka Zahovića

Žan Celar, šestnajstletni nogometaš iz Voklega, je del članske ekipe NK Maribor, kjer pravijo, da v zgodovini nogometne šole med napadalci še niso imeli takšnega talenta. »Tudi v prihodnje bom skušal...

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. februar 2016 / 15:03

Vse več zanimanja za namakanje zemljišč

Na Gorenjskem je zaradi pogostih suš vse več potreb po namakanju kmetijskih zemljišč. Država s finančnimi podporami spodbuja kmete k povezovanju in k skupni gradnji namakalnih sistemov.

Gorenjska / ponedeljek, 15. februar 2016 / 14:45

Manj denarja razvitejšim občinam

Ministrstvo za finance je v januarju objavilo količnik razvitosti slovenskih občin, po katerem se določa stopnja sofinanciranja države. Gorenjske občine med najbolj razvitimi v državi.

Kultura / ponedeljek, 15. februar 2016 / 14:45

Nagrajenci med Zvitorepci

V Galeriji Prešernovih nagrajencev so odprli razstavo stripov Zvitorepca in njegovih junakov avtorja Mikija Mustra in razstavo portretov aktualnih Prešernovih nagrajencev fotografa Toneta Stojka.

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. februar 2016 / 14:44

Na Brnik se vrača poljski prevoznik

Z marcem poljski prevoznik LOT vzpostavlja letalsko povezavo med Ljubljano in Varšavo. Prestolnici bo povezoval s šestimi leti na teden, letno pa naj bi prepeljal približno trideset tisoč potnikov.