Kratke novice

Nov most pri Mojstrani

Most čez Savo Dolinko ob magistralni cesti Jesenice-Kranjska Gora na cestnem odcepu za Mojstrano je od začetka maja spet odprt za promet. Več mesecev je potekala temeljita prenova, za katero je Direkcija republike Slovenije za ceste zagotovila več kot 400 tisoč evrov sredstev. Most so posodobili od temeljev do celotne konstrukcije in razširili pločnika na obeh straneh. Most je zelo obremenjen posebej v poletnih mesecih, ko je povečan promet številnih planincev in drugih obiskovalcev triglavskih dolin.

 

Pol milijona za obnovo mostu

Občinski svet je na aprilski seji občinskega sveta potrdili prvi rebalans letošnjega proračuna. Občina je namreč od države dobila dodatnih 243 tisoč evrov za obnovo cest, ki jih bo namenila za rekonstrukcijo Petacovega mostu prek Pišnice. Kot je na seji občinskega sveta pojasnil župan Jure Žerjav, je bil most leta 1987 zaradi poškodb zožan, vozišče pa delno sanirano. Rešitev, ki je takrat veljala za začasno, se je obdržala za več kot dvajset let. Zdaj bi bilo ob vozišču potrebno popolnoma obnoviti tudi nosilno konstrukcijo mostu, za celotno obnovo zato občina letos namenja več kot pol milijona evrov. Svetnik Andrej Žemva je sicer predlagal amandma, s katerim naj bi vseh 512 tisoč evrov, namenjenih obnovi mostu čez Pišnico, občina namenila razširitvi ceste Gozd Martuljek – Srednji Vrh, a občinski svet predloga ni podprl.

 

Oglaševanje

V mesecu maju je LTO Kranjska Gora oglaševala v okviru destinacijskih oglasov, s poudarkom na poletnih in jesenskih prireditvah v Financah in Inflight magazinu Adrie Airways. V sodelovanju s turističnim gospodarstvom se je predstavila še v prilogi Slovenske Počitnice ter pripravila zloženko Poletnih in jesenskih prireditev, ki je izšla v nakladi 5.000 kosov v slovenski, angleški, nemški in italijanski različici. Omenjena zloženka vam je na voljo v TIC Kranjska Gora.

 

Javni razpis

V okviru LTO Kranjska Gora je 8. maja zasedala komisija Javnega razpisa za sofinanciranje prireditev za leto 2008 ter razdelila 12.000 EUR 19 organizatorjem prireditev.

 

Spet vesele počitnice v Pineti

Pri Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice so sredi vnetih priprav na novo sezono v otroškem letovišču Pineta pri Novigradu. Tam vsako leto prijetne in brezskrbne počitniške dni preživi veliko šolarjev in športnikov iz občine Kranjska Gora. V nekaj letih so v letovišču naredili velike korake pri izboljšanju pogojev za bivanje počitnikarjev. Letošnje izmene se bodo vrstile od sredine junija do začetka septembra. Podrobne informacije o letovanju vsi dobijo na sedežu Zveze Društev prijateljev mladine Jesenice, pri društvih DPM v Mojstrani in v Kranjski Gori ter na obeh osnovnih šolah.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 9. december 2022 / 13:07

Na cesto se je usul zemeljski plaz

Tržič – V ponedeljek zvečer so bili policisti obveščeni o zemeljskem plazu med prvim in drugim predorom iz smeri Tržiča proti Podljubelju. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, v dogodku ni b...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 26. marec 2013 / 07:00

Glasov jež: Salonitke odvržene vnemar

V soboto so potekale čistilne akcije, občan kranjske občine pa je opozoril na vnemar odvržene salonitne plošče tik ob nabrežju reke Kokre na Primskovem v Kranju. Kot je znano, so azbestna vlakna,...

Kamnik / torek, 26. marec 2013 / 07:00

Odprli prenovljeno cesto na Kregarjevem

Kamnik - Občina Kamnik je v okviru nacionalnega Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v lanskem letu zgradila približno dva kilometra k...

Gospodarstvo / torek, 26. marec 2013 / 07:00

Nekaterim je posel tudi na cvetno nedeljo lepo cvetel

V Komendi je bil od petka do nedelje spet sejem kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije ter vrtnarske in ogrevalne opreme.

Šport / torek, 26. marec 2013 / 07:00

Za Koširja tretje mesto

Prejšnji teden se je v Španiji končala letošnja sezona za deskarje, v skupnem seštevku paralelnih disciplin je Tržičan Žan Košir osvojil tretje mesto.

Gospodarstvo / torek, 26. marec 2013 / 07:00

Spar kmalu v Škofji Loki

Konec maja Spar Slovenija odpira prodajalno v Škofji Loki, skupaj bodo letos za investicije namenili petdeset milijonov evrov.