Makova rulada
Sestavine: 4 jajca, 4 jedilne žlice vode, 15 dag sladkorja v prahu, 1 čajna žlička vanilin sladkorja, ščepec soli, 10 dag gladke pšenične moke, 1 čajna žlička pecilnega praška, 10 dag zmletega maka. Nadev: 2 vrečki utrjevalca za stepeno smetano, 1 - 2 pločevinki vloženega ananasa, dodaš še nekaj svežih jagod, 5 dl sladke smetane, 8 dag sladkorja v prahu, 25 dag lahke skute, 1 lonček jogurta.
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in pekač obložimo s papirjem za peko. Z metlico penasto stepamo jajca in 4 žlice vode. Ko je masa dovolj penasta, primešamo sladkor, vanilin sladkor in sol. Moko in pecilni prašek presejmo, pomešamo z makom in umešamo v jajčno sladkorno maso. Maso enakomerno namažemo na papir, pečemo približno 12 minut. Pečen biskvit položimo na mokro kuhinjsko krpo, še pred tem obrežemo konice testa. Testo zavijemo v mokro krpo in ga pustimo zavitega približno eno uro, da se ohladi. Odcedimo krhlje ananasa (če je ananas v kolobarjih, ga zrežemo na majhne koščke). Smetano stepemo s sladkorjem v prahu in utrjevalcem za sladko smetano. Skuto in jogurt gladko zmešamo, da ni grudic, in ju umešamo v smetano. Dve tretjini kreme zmešamo z narezanim ananasom in narezanimi jagodami, ostalo kremo prihranimo. Biskvit razvijemo, premažemo s kremo in s pomočjo krpe znova zvijemo. Vse skupaj položimo na pladenj, vrh rulade pa namažemo še s preostalo kremo (v kateri ni sadja). Rulado nazadnje okrasimo, na primer s Sladkim grehom z okusom gozdnih sadežev.