Krvodajalska akcija v Voklem

Rdeči križ Voklo je 28. marca organiziral krvodajalsko akcijo.

Tokrat smo se že drugič odpravili na odvzem krvi na Jesenice. Udeležilo se nas je 22 krvodajalcev. Na Jesenicah so nas zdravstveni uslužbenci prav lepo sprejeli in po dobri uri smo bili že vsi prosti in olajšani za štiri decilitre krvi. Obljubili smo jim, da drugo leto spet pridemo. Nato smo se odpravili na Blejski grad in si ogledali njegove znamenitosti in lep razgled Bleda in njegove okolice. Ker smo bili že na Bledu, se spodobi, da si privoščimo kremno rezino. Zatem smo se odpeljali še v Radovljico in si ogledali čebelarski muzej. Po končanih ogledih smo se odpeljali na kosilo v Hotemaže v gostilno Logar. Pozno popoldne pa smo se vrnili domov v Voklo.

Odbor RK Voklo se zahvaljuje vsem krvodajalcem, ki so se udeležili letošnje akcije. Vse ostale člane in vaščane pa vabimo, da se nam pridružite naslednje leto v še večjem številu.

Obenem pa obveščamo vse člane RK Voklo, RK Voglje in RK Šenčur, da se bliža sobota, 14. junija 2008, ko bomo imeli v Voklem tretje srečanje krvodajalcev teh treh organizacij Rdečega križa. Za več informacij pa se obrnite na vaše predsednike društva.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 20. maj 2013 / 14:00

Vrečka za čemaž

Tolsti vrh (1715 m) - Vzhodni vrh Kriške gore, najvišji v grebenu. Vrh s čudovitim razgledom na okoliške hribe in gorenjsko ravan.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Kakšen je tvoj dotik

Slovenci so turistično novinarstvo zelo dobro predstavili v Karlovyh Varyh, leta 2008 bo Slovenija gostila Svetovni kongres FIJET, delo na radiu ni vedno enostavno, dekleta pa so oblikovala majico po...

Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Besniške borovnice

Obkroži pravilne trditve in se imej za pametnega.

Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Nominator 228

Čeprav gre leto nezadržno h koncu, k tej, samo časovni ločnici, in se tradiciji primerno srečujemo ob hrani, s kozarcem v roki, imajo tokratne tri zgodbe enak predznak. Znanje. In biti b...

Kultura / petek, 15. december 2006 / 06:00

Pojejo že trideset let

Redni letni koncert Mešanega pevskega zbora KD Jakoba Aljaža Medvode je bil letos jubilejni.

Kultura / petek, 15. december 2006 / 06:00

Lažno podeželje

V nedeljo so v Prešernovem gledališču v Kranju v režiji Eduarda Milerja premierno uprizorili dramo Podeželje, Martina Crimpa.