Župani občin Žirovnica, Kranjska Gora, Jesenice in Gorje so ob podpisu dogovora o ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva nazdravili s penino.

Skupne inšpekcije za več reda

Občine Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica in Gorje so ustanovile skupen medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Jesenice – V pisarni jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja so prejšnjo sredo župani Kranjske Gore, Žirovnice, Gorij in Jesenic slovesno podpisali dogovor o ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva Jesenice. Obenem so podpisali tudi dogovor o skupni notranji revizijski službi, v kateri bo sodelovala tudi občina Bohinj (župan Bohinja se podpisa pogodbe zaradi drugih obveznosti ni udeležil). Kot so ob tem poudarili župani, je ustanovitev skupnih organov eden od pomembnih kamenčkov v mozaiku sodelovanja občin zgornje Gorenjske. Tako organizacijsko kot finančno je ustanovitev skupnih organov bolj smotrna, kot če bi vsaka občina ustanovila svojo službo. Po oceni naj bi delovanje obeh organov letos stalo 160 tisoč evrov, država naj bi pokrila polovico stroškov za plače in materialne stroške, preostale stroške pa si bodo občine razdelile, glede na število prebivalcev. V medobčinskem inšpektoratu in redarstvu bodo zaposleni vodja, inšpektor in trije občinski redarji (te bodo iskali z razpisom, čaka jih še trimesečno usposabljanje). V notranji revizijski službi pa naj bi delala dva notranja revizorja. Župani so izrazili prepričanje, da bodo občani z delom skupnega redarstva in inšpektorata zadovoljni, saj bosta poskrbela za več reda in spoštovanje odlokov na različnih področjih, od mirujočega prometa, poteka gradbenih del na cestah do nadzora nad pobiranjem turističnih taks in tako naprej. Skupna notranja revizijska služba pa bo skrbela za preglednost in pravilnost dela občin ter za učinkovit notranji nadzor proračunskih uporabnikov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Izleti GG / torek, 26. maj 2020 / 23:19

Cadiz, Barcelona in slovo

V Lizboni so naši popotniki ostali zasidrani praktično dva dni. Po izplutju pa so pot nadaljevali proti Španiji, natančneje Cadizu.

Objavljeno na isti dan


Žiri / ponedeljek, 17. april 2017 / 18:28

Združili les in čipko

V prostorih Občine Žiri je na ogled razstava Čipka v lesu in niti, ki je nastala v sodelovanju z Rokodelskim centrom DUO Škofja Loka.

Zanimivosti / ponedeljek, 17. april 2017 / 18:28

Pirhi, zajčki in zajčice

Simpatična tale lepotička z zajčkom in velikim pirhom, mar ne? Ste pomislili, da je motiv kakorkoli povezan z znamenitimi Playboyevimi zajčicami? Nak. Gre le za enega od številnih motivov,...

Gospodarstvo / ponedeljek, 17. april 2017 / 18:23

Dvajsetice za tri sokove

Na ocenjevanju za državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju so trije sokovi z gorenjskih kmetij dobili najvišjo možno oceno – dvajset točk.

Kultura / ponedeljek, 17. april 2017 / 18:22

V gosteh mariborski likovniki

V Mali galeriji Likovnega društva Kranj in v Galeriji Bala razstavljajo člani Društva likovnih umetnikov Maribor.

Nasveti / ponedeljek, 17. april 2017 / 18:21

Le čiste roke so varne roke

Peti maj je mednarodni dan higiene rok in na ta dan po vsem svetu potekajo kampanje zdravstvenih delavcev, s katerimi poudarjajo pomen čistih rok za zdravje ljudi. Higiena rok je ključnega pomena p...