Romana Epih, ravnateljica Vrtca Medvode

Izguba v Vrtcu Medvode

Vrtec Medvode je v letu 2007 posloval z izgubo, ki znaša dobrih 18 tisoč evrov, kar pa je manj, kot so pričakovali.

Občinski svet je sprejel sklep o soglasju k Pravilniku o sprejemu otrok v Vrtec Medvode. Od obstoječega je razlika v tem, da je večji poudarek na kriteriju stalnega prebivališča. Za sprejem v vrtec bodo tako v absolutni prednosti otroci iz medvoške občine. Vpis za sprejem otrok s septembrom je že zaključen. Kot je povedala Romana Epih, ravnateljica vrtca, so prejeli 231 vlog, od tega 159 za otroke iz medvoške občine (101 vlogo za prvo starostno obdobje in 58 za drugo starostno obdobje). Prostih mest bo okrog 120, kar pomeni, da, če ne bo odpovedi, ne bodo mogli sprejeti niti vseh otrok iz medvoške občine.

Medvode - Občinski svet je na torkovi seji soglašal s predlogom, da se pokrije izguba Vrtca Medvode, ki za leto 2007 znaša 18.215 evrov. »Izguba je manjša od pričakovane. Rezultat je posledica povečanja stroška plač po predpisih, ni bilo dviga cen programov, smo pa skrajno racionalizirali stroške,« je pojasnila Romana Epih, ravnateljica Vrtca Medvode.

Kot je povedal Ljubo Jamnik, predsednik Odbora za družbene dejavnosti, je to glede na vse napovedi kar ugoden poslovni rezultat, zato so na odboru predlog o kritju izgube brez večjih pripomb potrdili. Predlog so nato potrdili tudi svetniki, izraženo pa je bilo upanje, da bo letos vrtec posloval pozitivno.

V preteklem letu je bilo v enotah Vrtca Medvode tudi nekaj investicij. V enoti Ostržek so opremili igrišče z novimi igrali, pod igrala namestili podloge proti poškodbam ter obnovili sanitarne vozle v sanitarijah za otroke drugega starostnega obdobja.

V enoti Preska so prav tako obnovili sanitarne vozle v sanitarijah za otroke drugega starostnega obdobja, v Pirničah so nakupili nov tobogan ter pod igrala namestili podloge proti poškodbam, v Smledniku so v dveh igralnicah naredili struganje in lakiranje parketa ter obnovili in zamenjali tla v garderobi in vetrolovu. V vrtcu je bilo kupjenih tudi nekaj osnovnih sredstev in drobnega inventarja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 26. maj 2014 / 12:10

Rento prejema dvanajst tisoč zavarovancev

Ljubljana – Modra zavarovalnica je tudi lani, v razmerah gospodarske krize, poslovala uspešno in ustvarila 4,1 milijona evrov čistega dobička. Ob koncu lanskega leta je upravljala 1,12 milijarde ev...

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Očistimo svoje okolje

V radovljiški občini se tudi letos pridružujemo spomladanski akciji Turistične zveze Slovenije »Očistimo svoje okolje«, s katero društva, zavodi, šole in druge organizacije ter krajanke in krajan...

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Še je čas za pripombe

Osnutka občinskih podrobnih prostorskih načrtov za središče in staro jedro Krope bosta dodatno javno razgrnjena od 18. aprila do vključno 6. maja.

Splošno / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Miji Žagar v spomin

(9. 9. 1951 - 23. 3. 2008)

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Ministrstvo odpravilo odločbo

Ministrstvo za okolje in prostor je odpravilo odločbo gradbene inšpekcije za Rancingarjevo vilo.

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Načrti direkcije na državnih cestah

Radovljica - Direkcija RS za ceste je pred kratkim na regionalni cesti Lesce–Kamna Gorica–Lipnica posodobila most čez Savo na Lancovem, predvidoma letos jeseni pa bo nadaljevala...