Marjana Potočnik, ravnateljica srednje gostinske in turistične šole (Foto: arhiv GG)

Jubilej srednje gostinske in turistične šole

Radovljica - Srednja gostinska in turistična šola Radovljica bo v sredo, 9. aprila, slovesno obeležila petdesetletnico šole ter deseto obletnico, kar so se iz starih prostorov na Bledu preselili v popolnoma novo, sodobno šolo v Radovljici. »Z različnimi prireditvami praznujemo že vse šolsko leto. Osrednja slovesnost pa bo 9. aprila, ko bomo na praznovanje povabili vse, s katerimi smo vsa leta, predvsem pa v zadnjem desetletju, sodelovali,« pojasnjuje ravnateljica Marjana Potočnik.

Prireditev bo nosila naslov »Mojstri peresa in mojstri kuhalnice,« posvetili pa jo bodo dvema temama: Radovljičanu, kuharskemu mojstru Ivanu Ivačiču, ter jedem iz časa Valentina Vodnika. Pripravili bodo tudi razstavo starega kuharskega in jedilnega pribora.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 11. september 2012 / 07:00

Pričakovali manj, dobili več

V petek smo se odpravili v Kranjsko Goro, da si ogledamo talentiranost slovenskih deklet. Ogledali smo si talent šov s finalistkami enega številnih slovenskih lepotnih tekmovanj. Tokrat smo za spremem...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...