Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.

Velikokrat je bilo potrebno širše iskanje dodatnih informacij. Večina gostov je bilo tujih, zato je znanje jezikov zelo pomembno, ne samo nemško in angleško, vse več obiskovalcev je Italijanov, ki ponavadi ne razumejo drugih jezikov. Seveda jih večina želi obiskati jezero, nad katerim pa se že vsa leta pritožujejo, da do tja nimamo nobenih smerokazov. Turiste zanimajo najrazličnejše stvari, od splošnih, kaj lahko v okolici obiščejo, do podatkov o planinskih kočah, prenočiščih v okolici, gostinski ponudbi ... Največ obiskovalcev želi imeti zemljevid kraja, ki vsebuje označene sprehajalne poti, zemljevid znamenitosti Preddvora, kolesarske poti. Turistične znamenitosti Preddvora in okolice so študentke vnesle tudi na spletno stran STO-ja, kamor so se večkrat med sezono tudi dodajale in spreminjale. Za to so se usposabljale v Ljubljani. Pripravljale so tudi podatke za objavo na občinski spletni strani. Ker se v poslovalnici vodi evidenca vseh obiskovalcev, ki se oglasijo, je nastala tudi zanimiva informacija, kaj vse zanima turiste. Gre za pohvale o lepotah naše okolice in tudi za črne točke našega kraja. Prodajajo se tudi turistični spominki, razglednice, razne brošure ... Seveda študentke pomagajo tudi pri pripravah na prireditve turističnega društva, kot so priprava vabil, plakatov, nagrad za družabne igre za pohod na Jakoba, kjer so tudi sodelovale pri otroških igrah, ki so tam potekale za najmlajše obiskovalce. Prisotne so bile tudi na stojnicah ob hotelu Bor, kadar je bila kakšna prireditev. Seveda je bilo treba poslovalnico in okolico redno vzdrževati. Med pohvalami, ki so jih študentke dobile, je bilo največje zadovoljstvo vseh, da je TIC odprt tudi ob vikendih, ko je največ obiskovalcev v kraju. In da imamo tako veliko prospektov tudi iz drugih krajev Gorenjske, prav tako v vseh jezikih, saj obiskovalce predvsem zanima še okolica, ki jo želijo obiskati. Pa tudi graj je bilo nekaj, vendar v TIC-u se teh pomanjkljivosti kraja ne da odpraviti, saj študentke in prostovoljni delavci ne morejo delati v imenu lastnikov, sporoča Mirjam Pavlič, predsednica TD Preddvor.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. junij 2014 / 09:29

Slavili smo skupaj z Anžetom Kopitarjem

Naš odličen hokejist Anže Kopitar s Hrušice je v soboto zjutraj že drugič postal prvak lige NHL, z njim pa smo se veselili tudi na Gorenjskem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Dogovorjena pravila obnašanja na kmetijskih zemljiščih

Vzpodbudno pismo Zavoda za gozdove nas seznanja s pravili obnašanja lovcev na kmetijskih zemljiščih.

Preddvor / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

S kresničkami smo (pre)vidnejši

Preddvorska šola in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) sta tudi letos pripravila skupno preventivno akcijo.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.