Snežna kraljica Kranjske Gore

Kraljica smučarskega centra Kranjska Gora je postala Tina iz Maribora, prva spremljevalka Valerija iz Ljubljane, druga pa Urška iz Celja.

V organizaciji Društva športnih, kulturnih in modnih dejavnosti - MOS Maribor od januarja do marca potekajo regionalni izbori Snežna kraljica 2007/08. Na Gorenjskem so doslej že pripravili izbor na Starem vrhu, v nedeljo, 10. februarja, pa je bil izbor v Kranjski Gori. Prijetno sončno vreme je na snežno plažo pri Oštariji privabilo številne ljubitelje bele opojnosti. Prikupna dekleta, ki so se prijavila na izbor smučarskega centra Kranja Gora, so prišle iz Maribora, Celja, Ljubljane in Jesenic. Res pa je, da je vedno težko prepričati gorenjska dekleta za sodelovanje na takšnih ali podobnih tekmovanjih. Ob podpori številnih sponzorjev se seveda nastop vsekakor izplača, še bolj pa sodelovanje na velikem finalu. Komisija je imela veliko dela z določanjem točk od 1 do 5 po kriterijih nastopajočih deklet (obraz, celostna podoba, vtis, smučarska tehnika), rezultati pa so bili zelo tesni. Na koncu je kraljica smučarskega centra Kranjska Gora postala Tina iz Maribora, prva spremljevalka je postala Valerija iz Ljubljane, druga Urška iz Celja, medtem ko bo četrtouvrščena Jeseničanka Nina znova poskusila nastopiti na naslednjem izboru konec meseca na Krvavcu. Na izboru lahko sodelujejo dekleta, stara od 16 do 33 let, lahko so samska ali poročena, morajo znati rekreativno smučati ali deskati ter imeti pozitivno samopodobo. Na prireditvi so poskrbeli tudi za gledalce, ki so lahko sodelovali v zabijanju žičnikov v zelo trdo tnalo, in zmagovalec je dobil praktična darila.

Veliki finale izborov z vsemi izbranimi »kraljicami« smučarskih centrov Slovenije pa bo ali v Mariboru ali na Krvavcu (odvisno od snežne odeje), sodelovale bodo tudi prve in druge spremljevalke, skupaj 21 kandidatk za naziv snežna kraljica 2007/08.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Odprli fitnes na prostem

Domžale - V Domžalah nadaljujejo urejanje kolesarske steze in rekreativne poti ob Kamniški Bistrici. »Po slovesnem odprtju fitnesa na prostem v Domžalah smo 12. maja pripravili š...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Praznovali ob bograču in klobasi

Krajani Tenetiš so ob koncu mediacije in podpisu poravnave glede odlagališča pripravili veliko praznovanje kar pred smetiščem.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Naveza za vrhove prihodnosti

O projektu izgradnje Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani smo se pogovarjali z vodjo projekta Mirom Erženom.

Kranjska Gora / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Štirje dnevi poletov v Planici

Od 13. do 16. marca bo v Planici znova finale letošnjega svetovnega pokala v poletih, slovenski športni praznik pa bo spremljala tudi vrsta zabavnih prireditev.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Prihajajo najboljši smučarji sveta

Na poligonu v Podkorenu bo 8. in 9. marca 47. Pokal Vitranc.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Rajanje s smučarskimi legendami

Letos je bilo tekmovanje smučarskih legend v Kranjski Gori oziroma Ski Legends Hit Challenga (by Jure Košir) na pustno soboto, ki je bila žal deževna, v večernih urah pa je dež prešel v sneg. Zmagala...