Alenka Gotar in Slaviša Stojanovič sta v Zvezde pojejo s svojim nastopom prebila zid monotonosti oddaje. (Foto: arhiv oddaje)

Teža slave in razvpitost

Slovenske glasbene in televizijske starlete dnevno razglabljajo o svoji pojavnosti in zunanji podobi. Na internetnem portalu myspace.com pevcem kradejo identitete, fenikse pa najdemo tudi med voditelji komercialnih televizij.

Alenka Gotar je na letošnjem izboru za Emo ves dan (že štirinajst dni prej in potem) poslušala isti stavek: nisi več aktualna. Kot da je pomembna zmaga na Emi, če tega ne znaš uveljaviti še nadaljnjih deset let. Letošnja zmagovalka Rebeka Dremelj pa že, odkar je na sceni, buri duhove ljudskih množic. Najprej smo jo okronali za najlepšo Slovenko, preizkusila se je v igranju, v voditeljstvu in petju. Roko na srce – česarkoli se loti, izpelje. Vse postane na koncu rumena ali realna novička. Kako bo v Beogradu, bomo videli maja. Glede na trenutno politično stanje, pa je vse verjetno še pod vprašajem.

Trenutno sta najbolj popularni par z oddaje Zvezde pojejo zgoraj omenjena operna pevka Alenka Gotar in Slaviša Stojanovič, ki sta v monoton koncept Zvezd, ki pojejo (vsaj na začetku je bilo videti tako), vnesla dinamičnost, energijo in naredila iz oddaje točno to, kar je slovenski gledalec pričakoval: nedeljski večerni šov. Sprožila pa so se ugibanja, ali sta morda tudi zasebno par, ne samo 'zvezdni' in ker je večina Alenkinih prijateljev pravzaprav prijateljic - geji še posebej radi poslušajo njeno glasbo, je rumeni tisk nadaljeval zgodbo v tej smeri. Žal škandala ne bo. Alenka in Slaviša nista par, kakšnih drugih nagnjen pa pevka tudi nima. Je pa zato Luka Špik zadnje čase še bolj razpoložen kot ponavadi - nasmejan je tako vedno. Družba Polone (pevka glasbenega 'dvojca' Gušti in Polona) mu očitno dobro dene.

Zbiranje denarja za nedokončano hišo našega orla Primoža Peterke, ki je vse skupaj samo zmedeno spremljal, je ravno tako dobila epilog na televiziji. Zadeva ni 'zrasla na njegovem zelniku' in je to tudi javno povedal.

Zanimiva je zgodba s profili znanih glasbenikov, ki jih najdemo na spletnem portalu myspace.com. Nekateri profili so realni, so pa drugi slovenski glasbeni ustvarjalci našli svoj profil, o katerem niso vedeli nič, kaj šele, da bi ga ustvarili. Tak primer je profil pevke Špelce, pa tudi Alenka Gotar ima podobno izkušnjo. Z lažno Špelco je prišla v stik na ta način (na primer) Sanja Grohar. Dopisovanja, poslovni dogovori, izmenjave telefonskih številk. Ko je zadeva prerasla elektronsko dopisovanje, se je izkazalo, da prava Špelca o tem ne ve nič. Sanja je potem še nekaj dni razmišljala, komu je pravzaprav pustila svojo številko mobilnika.

Odločim se in teden dni (bolj površno, a več niti ni treba) spremljam programe različnih slovenskih televizij. Vtis je mlačen. Podobno kot razvedrilni program Televizije Slovenija. Vse bolj dobivam občutek, da so stvari narejene 'na hitro'. Paprikina Bomboniera je (bila) zanimiva, a lepih obrazov brez voditeljske žilice se ljudje hitro naveličajo. Pop TV ponavlja filme enega za drugim, Kanal A ustvarja realistične šove, TV Pika pač predvaja, TV 3 pa je hočete ali nočete vse bolj gledan, saj je tudi izbor filmov manj ponavljajoč. Se pa tudi pri njih dogajajo spremembe. Direktorja je zamenjala direktorica, Marlenne ni več, Primož Gliha je odšel in tako sedaj ob Maji Tratnik za vodenje studijske oddaje Liga prvakov sedi Dani Bavec, ki ga poznamo kot 'medijskega multipraktika', nazadnje pa smo ga spremljali kot voditelja v realističnemu šovu Dirka na Kanalu A. V tistem času so ga predstavili še kot voditelja radijske postaje Ekspres, pa se zadeva ni izšla. O njem so se takrat na dolgo in široko razpisali tudi rumeni časopisi.

Pogrešam Anjo Rebek z njeno družabno kroniko (ex TLP ob nedeljah na Slo 1), slovenskega Jamieja Oliverja, realistični šov, ki temelji na domači ideji, nov izbor za Bee Pop, manj dramatičen pristop v informativni oddaji Svet na Kanalu A, večjo strokovnost poročevalcev iz terena komercialnih televizij in dobre filme. Ameriških sem se že 'prenažrla'. Pa kakšen TV Dober dan bi nam spet prav prišel.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Čebelarji nezadovoljni z davčno zakonodajo

Lukovica - Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije je obravnaval problematiko obdavčitve v čebelarstvu. Ker je obdavčitev za čebelarje nepravična in nesprejemljiva, so sklenili,...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Bodo ponovili lanski uspeh?

Radovljica - Danes bo v Innsbrucku finalna tekma v srednjeevropski odbojkarski ligi. Upamo in verjamemo, da bodo v finalu igrali tudi lanski zmagovalci, odbojkarji ACH Volleyja,...

Splošno / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Po stari ali novi cesti?

Radovljica - Na novi avtocesti od Peračice do Vrbe bo v bližini viadukta Peračica tudi cestninska postaja. Prebivalci Zgornje Gorenjske bodo pri vožnji do Kranja morali enkrat plačati cestnino, do Lju...

Radovljica / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Devetindevetdeset jih ima

Francka Pretnar iz Radovljice se je rodila na Logu v Poljanski dolini 9. februarja 1909 v kmečki družini Dolenc z devetimi otroki. Ko so jo tisto zimo peljali h krstu, jim je padla s sank, a ni bilo n...

GG Plus / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Sedmica: Druga stran iste melodije

Komaj si je javnost nekoliko odpočila od aretacij donedavnih šefov paradnih konjev podalpskega zidarskega lobija, že je policijsko tožilska naveza udarila znova.

Kranj / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Sporazumna rešitev za Tenetiše

Kranjska komunala bo odpadke na odlagališče Tenetiše lahko vozila še do sredine prihodnjega leta.