Živopisani baloni nad Bledom

Nebo nad Gorenjsko so konec tedna prekrili baloni, ki so sodelovali na mednarodnem balonarskem festivalu na Bledu.

Bled - Kar 21 živopisanih toplozračnih balonov je lebdelo na nebu nad Bledom in okolico, žal pa jim vetrovi niso bili preveč naklonjeni, saj je vztrajno pihal zahodnik, medtem ko bi imeli balonarji veliko raje vzhodnik, ki bi njihove »toplozračne pošasti« popeljal nad Alpe. Kljub temu pa je zmagovalec v disciplini preletov Filip Štucin v soboto uspel z Bleda poleteti vse do italijanskega Rovignana. Letel je dve uri in pol na višini prek 3.600 metrov, dosegal pa je hitrost okrog 50 kilometrov na uro. V disciplini »fly«, kjer pilot mora na označeno mesto odvreči označevalec, s katerim dokazuje svojo natančnost pri ciljanju, pa je bila najboljša posadka Butan plina.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 21. maj 2018 / 22:40

Dobrodošel pripomoček tako za Slovence kot Ukrajince

Te dni je na slovenski trg prišla knjiga Ukrajinsko-slovenski in slovensko-ukrajinski slovar, ki obsega 24.352 ukrajinskih in 22.515 slovenskih iztočnic.

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / sreda, 9. april 2014 / 11:53

Ptičje žvrgolenje

Nisem še raziskal vzroka, ampak na našem vrtu ni več ptičjega petja. Je mar še prezgodaj? Gregorjevo je ja že bilo …

Razvedrilo / sreda, 9. april 2014 / 11:43

Tamburice in mandoline

V Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici je bilo 34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije, ki ga prireja Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Rekreacija / sreda, 9. april 2014 / 11:24

Prvi tek okoli jezera

Blejsko jezero hoče vsak tekač vsaj enkrat obteči.

Zanimivosti / sreda, 9. april 2014 / 11:21

Pletejo skoraj neprekinjeno

Glasove Muce Copatarice so bile spet pridne, kar nas po vseh letih neutrudnega dela pravzaprav sploh ne preseneča več. Od januarja do aprila 2014 so napletle kar 561 parov copatk, ki so ji...

Slovenija / sreda, 9. april 2014 / 11:19

Bolnik in zdravnik sta partnerja

Tako je po četrtkovi razglasitvi dejal moj družinski zdravnik 2014 Pavel Podlesnik, specialist splošne medicine iz Radovljice.