Kuhar Damir Kovačevič in natakar Matija Žarek nabirata izkušnje v hotelu Toplice na Bledu, Anže Černe (v sredini) pa se je dela v hotelirstvu učil v Dubrovniku.

V turizmu so izkušnje pomembne

Sodelovanje Bleda in Dubrovnika je vse pogostejše, marsikaj pa se eni in drugi lahko naučijo na izkušnjah tudi v turizmu.

Bled - »Zelo pomembno se mi zdi, da se tudi zaposleni v našem hotelu še vedno izobražujejo, zato sem si tudi želela, da dobijo nove izkušnje v tujini. To pa iz preprostega razloga, ker v Sloveniji ni dosti petzvezdičnih hotelov, kot je naš hotel Toplice. Tudi sama sem se izobraževala v tujini, in ko smo se odločali o tem, kam poslati uslužbence, nam je bil v veliko pomoč Ivan Rudenjak, častni občan Bleda, ki nas je povezal s hotelom Hilton Imperial v Dubrovniku. Ta hotel je približno toliko star kot hotel Toplice, po vojni so ga obnovili, kupil pa ga je Hilton, in to je sedaj zelo moderen hotel na obrobju mestnega obzidja v Dubrovniku. Z našim hotelom je zelo primerljiv po strukturi gostov, saj ima tudi večinoma angleške in ameriške goste,« je povedala vodja Grand hotela Toplice na Bledu Petra Vengušt, ki se je za sodelovanje med obema hoteloma dogovorila z vodilnimi v hotelu Hilton, v mesecu novembru in decembru sta šla z Bleda v Dubrovnik Anže Černe in Aleš Čuden, sedaj pa sta na izmenjavi na Bledu Damir Kovačevič in Matija Žarek.

Medtem ko se je Aleš Čuden v Hiltonu učil predvsem dela v strežbi, pa je veliko novega znanja pridobil Radovljičan Anže Černe, ki je z novim letom v hotelu Toplice prevzel mesto vodja oddelka sob. »V Dubrovniku sem dobil veliko pozitivnih izkušenj, predvsem veliko uporabnega znanja, od Hiltonovih standardov naprej. Poučili so me, kako sprejeti gosta, kako ga odjaviti, kako z njim ravnati, ko je v hotelu,« pravi Aleš, podobno navdušena pa sta tudi Damir in Matija, ki v hotelu Toplice na Bledu trenutno nabirata izkušnje za delo v domačem hotelu v Dubrovniku. »Med delom na Bledu in v Dubrovniku ni veliko razlik, je pa pri vas več starejših natakarjev, od katerih se je mogoče marsikaj naučiti. Vsi so ljubeznivi in Bled nama je všeč,« pravita Matija in Damir, ki bosta na Bledu ostala še do sredi februarja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 22. december 2011 / 07:00

Dakskoblerju še tri nagrade

Fotoreporter Luka Dakskobler iz Kranja je na mednarodnem fotografskem natečaju Nature Images Awards 2011 prejel tri prestižne nagrade.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sobota, 22. december 2018 / 18:50

Božični koncert in dobrodelni bazar

Dijaki Gimnazije Jesenice so tudi letos pripravili božično-novoletni koncert in dobrodelni bazar.

Kranjska Gora / sobota, 22. december 2018 / 18:49

Potrdili proračun za prihodnje leto

Kranjskogorski občinski svet je v sredo potrdil dvanajstmilijonski proračun za prihodnje leto. Poudarek cestni infrastrukturi in urejanju parkirišč, sredstva tudi za začetek gradnje novega vrtca v Moj...

Radovljica / sobota, 22. december 2018 / 18:49

Nova vodstva krajevnih skupnosti

Radovljica – Od dvanajstih krajevnih skupnosti občine Radovljica jih bodo v novem mandatu le pet vodili isti predsedniki kot v prejšnjem: Izidor Arih ostaja predsednik sveta KS na Brezjah, Dušan Be...

Gospodarstvo / sobota, 22. december 2018 / 18:47

Od letal do posla s štruklji

Gost nedavnega Kreativnega podjetniškega večera v Tržiču je bil Miro Cerkovnik, direktor in lastnik podjetij Consult Commerce in Fine Culinar, ki je najbolj znano po domačih, ročno izdelanih štrukljih...

Gospodarstvo / sobota, 22. december 2018 / 18:46

Priprave na licitacijo vrednejšega lesa

Kranj – V Društvu lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveze lastnikov gozdov Slovenije se ob pomoči Zavoda za gozdove Slovenije že pripravljajo na trinajsto licitacijo vrednejših sortimentov lesa...