Sicer majhen prostor v Tavčarjevi ulici je v soboto pridobil na veličini. Tokrat razstavlja Boge Dimovski (drugi z desne). (Foto: Mitja Puhar)

Puhart širi Tavčarjevo ulico

Kranj - Družina Puhar, ki je lani ustanovila hišo ustvarjalnih dejavnosti Puhart, namenjeno predvsem likovnemu izobraževanju otrok in odraslih, je v soboto oživila še Tavčarjevo ulico v kranjskem starem mestnem jedru. V hiši številka 10 bo poslej atelje, namenjen promociji in prodaji repertoarja ustvarjalne družine Puhar, ponudbo pa bodo dopolnjevali z umetniškimi deli gorenjskih avtorjev. Gost prve tovrstne prodajne galerije v Kranju je akademski slikar Boge Dimovski, ki razstavlja svoje najnovejše impresije. Sobotnega odprtja razstave in ateljeja so se udeležili številni ljubitelji likovne umetnosti iz Kranja in okolice, z glasbeno-recitatorsko improvizacijo pa sta obiskovalce nagovorila predsednik Likovnega društva Kranj Nejč Slapar s harmoniko in Petra Puhar Kejžar s slovensko in makedonsko poezijo. Atelje je odprt ob sredah, petkih in sobotah, kot je povedala Puhar Kejžarjeva, pa se bodo kulturni dogodki v njem vrstili vsak mesec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Celar na čelu loških športnikov

Na volilni skupščini Športne zveze Škofja loka so izbrali novo vodstvo, predsednik pa je za prihodnja štiri leta postal Branko Celar.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 29. januar 2008 / 07:00

Gorenjske lekarne ob dnevu brez cigarete

Ob 31. januarju - dnevu brez cigarete bodo v Gorenjskih lekarnah organizirali aktivnosti ozaveščanja javnosti o škodljivosti cigaret in možnostih za opustitev kajenja.

Kranj / torek, 29. januar 2008 / 07:00

Preprosto Slovenija

Založniški in glasbeni dogodek v Gorenjskem glasu

Prosti čas / torek, 29. januar 2008 / 07:00

Politiki na smučeh

Na Pokljuki so se v smučarskem teku pomerili politiki, diplomati in gospodarstveniki. Na Jezerskem pa so turni smučarji odprli sezono slovenskega pokala.

Šenčur / torek, 29. januar 2008 / 07:00

Šenčurjani bodo mirneje spali

Civilna iniciativa krajanov Šenčurja je uspela - vsaj takšne so obljube pristojnih - z večino svojih zahtev za ublažitev letalskega hrupa, popustila je le pri popolnem zaprtju brniškega letališča v no...

Kranj / torek, 29. januar 2008 / 07:00

Puhart širi Tavčarjevo ulico

Kranj - Družina Puhar, ki je lani ustanovila hišo ustvarjalnih dejavnosti Puhart, namenjeno predvsem likovnemu izobraževanju otrok in odraslih, je v soboto oživila še Tavčarjevo...