Rastlinski pridelki "prehitevajo" živino

Kranj - Po podatkih državnega statističnega urada so se odkupne cene kmetijskih pridelkov lanskega novembra v primerjavi z oktobrom zvišale za 5,9 odstotka, glede na predlanski november pa za 12,8 odstotka. Cene rastlinskih pridelkov so bile novembra za 11,9 odstotka višje kot oktobra in za 19,3 odstotka višje kot novembra predlani. Veliko manj so porasle cene živali in živalskih izdelkov, te so bile novembra za 2,6 odstotka višje kot oktobra in za 9,3 odstotka višje kot novembra predlani. Cene izdelkov in storitev za kmetijsko pridelavo in za naložbe v kmetijstvu so se novembra v primerjavi z oktobrom zvišale za 1,3 odstotke, glede na predlanski november pa za 16,7 odstotka. Med izdelki in storitvami za pridelavo so se novembra v primerjavi z oktobrom najbolj zvišale cene energije in maziv (v povprečju za 7 odstotkov) ter gnojil (za 3,8 odstotka).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 8. december 2010 / 07:00

Sprejem radovljiških plavalcev

Radovljiške plavalce je po letu dni medsebojnega sodelovanja sprejela uprava Gorenjske banke.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Rastlinski pridelki "prehitevajo" živino

Kranj - Po podatkih državnega statističnega urada so se odkupne cene kmetijskih pridelkov lanskega novembra v primerjavi z oktobrom zvišale za 5,9 odstotka, glede na predlanski n...

Škofja Loka / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Zanimivi le Krona in Vahtnca

Usoda zaprtih hotela Transturist, gostilne Krona, kavarne Vahtnca in nočnega bara Kleopatra še vedno ni znana.

Zanimivosti / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Anketa: Ogorčeni zaradi kraje kipov

Kraja desetih bronastih kipov v Zabreznici, Mostah, Dragi pri Begunjah in na Jesenicah bo še nekaj časa odmevala. In kako so jo komentirali občani Žirovnice?

Kronika / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Ukradene kipe našli razrezane

Policija je danes dopoldne na zasebni deponiji na obrobju Ljubljane našla ukradene bronaste kipe, ki so razrezani skoraj do nerazpoznavnosti. Tatovi so zanje prejeli 1.500 evrov.

Prosti čas / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Vroče in pekoče

Kako nastaja vizuelna reklama za radijsko oddajo Vroče in pekoče na radiu Belvi. Fotoreportaža s kraja dogodka.