Kriminal

Kradla prek spletne banke

Domžale - Domžalski policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine pred dnevi odvzeli prostost 26-letni ukrajinski državljanki z začasnim bivališčem na območju Domžal. Sumijo jo, da je s še neznani sostorilci zlorabila elektronsko bančništvo več uporabnikov v Sloveniji. Na bančna računa, odprta pri dveh bankah v Sloveniji, je osumljena na ta način prejela za okoli šestnajst tisoč evrov gotovine, del tega denarja pa ji je že uspelo prenakazati na račune neznanih oseb v Rusiji. Osumljenko je preiskovalni sodnik po opravljenem zaslišanju izpustil. Policija uporabnikom storitev elektronskega bančništva svetuje, da na svojih osebnih računalnikih poskrbijo za namestitev redno posodobljenih antivirusnih programov in uporabo požarnega zidu. Prav tako naj uporabniki še posebej varujejo programsko in/ali strojno opremo, ki jo kot komitenti uporabljajo za opravljanje bančnih storitev prek interneta. Pomembno je tudi, da redno preverjajo stanje na osebnih računih in v primeru suma kakršnihkoli zlorab o tem takoj obvestijo svojo banko.

V vrtnarijo po denar

Kranj - V noči na četrtek je nekdo vlomil v poslovni prostor vrtnarije v Podbrezjah. S seboj je odnesel registrski blagajni z dva tisoč evri gotovine in mobilni telefon Nokia.

S parkirišča izginil Clio

Škofja Loka - Neznani storilec je minuli teden s parkirnega prostora na Kidričevi cesti v Škofji Loki ukradel osebni avtomobil znamke Renault Clio srebrne barve, letnik 2005. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice z oznakami KR T3-431. Lastnik vozila je bil s tem dejanjem oškodovan za osem tisoč evrov.

Prišli po medenino

Železniki - V noči na četrtek so vlomili v kovinarsko delavnico v Železnikih. Neznani vlomilci so ukradli tono medenine v obliki trimetrskih palic, petsto kilogramov medeninastih ostružkov in prenosna računalnika. Lastnika so oškodovali za približno sedem tisoč evrov.

Delovna sobota za vlomilce

Kranj - Neznani storilec je soboto zvečer vlomil v stanovanjsko hišo na Cesti 1. maja v Kranju, iz katere je odnesel denar in zlatnino. Povzročil je za tri tisoč evrov škode. V noči na soboto pa je nekdo vlomil v poslovne prostore na Ljubljanski cesti v Kranju. Ukradel je računalnik, fotoaparat in mobilni telefon, z vlomom pa povzročil za 2.500 evrov škode.

Vlomilec je bil lačen

Bohinjska Bistrica - V noči na nedeljo je nekdo vlomil v skladišče gostinskega lokala v Bohinjski Bistrici. Storilec si je prilastil več živilskih izdelkov in pijače, lastnika pa je oškodoval za okoli tri tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 23. april 2019 / 08:17

O demenci je treba čim več govoriti

»Demenca je v razvitem svetu v porastu, zato je prav, da se o tej bolezni čim več govori, da smo z njo seznanjeni in jo prepoznamo,« je ob odprtju demenci prijazne točke v Domu upokojencev Kranj opozo...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Pohujšanje v mestu šentloškem

Da bi se v mestu, ki je bilo nekdaj freisinško, dogajalo pohujšanje - to se pa res ne spodobi! V škofovsko mesto sodi pasijon, ne pa razne nečednosti. V tem, da jih ne dopušča, je loški župan spodobni...

Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Mednarodni prostovoljni tabori

Pomagaj zgraditi muzej na prostem in poučevati romunske otroke... in spoznal boš sebe in svet

Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Od Števerjana do Števerjana

Sklenjen je "Venec Slovenije" z Dragom Kraljem

Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Les za violine in jahte

Slovenski lastniki gozdov zaradi naraščajočih proizvodnih stroškov in padanja cen lesa iščejo čim boljše možnosti za prodajo. Ob državnih in kmečkih gozdovih je vse več novih, drobnih lastnikov gozdov...

Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Z novim oknom lahko tudi varčujemo

Oken in vrat ne kupujemo le za opremo novogradenj, ampak tudi ob njihovi izrabi.