Jure Žerjav (Foto: arhiv GG)

Bovčanom "ne"

Oktobra so kranjskogorski svetniki in svetnice na prvi izredni seji razpravljali o dodelitvi koncesije za prirejanje posebnih iger na srečo v Občini Bovec.

Zakon o igrah na srečo namreč določa, da mora vlada pred dodelitvijo koncesije poleg soglasja lokalne skupnosti pridobiti tudi mnenja sosednjih lokalnih skupnosti. Ker je bilo treba to narediti v 15 dneh, so pohiteli z izredno sejo. Župan Jure Žerjav je predlagal, da se novogoriškemu Hitu za Casino Bovec izda negativno mnenje. To so podprli vsi svetniki, razen Bogomirja Koširja in Roberta Plavčaka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 10. december 2016 / 21:09

Stečaj oklicali tudi za loški Šešir

Medtem ko na eni strani industrija v Škofji Loki cveti, se na drugi s hudimi težavami spopadajo podjetja z dolgoletno tradicijo. Po LTH se je zdaj v stečajnem postopku znašel še Šešir.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Noč čarovnic

Škofja Loka - V Sloveniji se vse bolj uveljavlja noč čarovnic oziroma halloween, praznik, ki izhaja iz starega keltskega običaja, komercialno vrednost, podobno kot valentinovo, pa so mu da...

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Gorenjci ne tvegajo

V Hypo Alpe-Adria-Bank ugotavljajo, da Gorenjci niso pripravljeni veliko tvegati in da radi varčujejo v banki.

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Nova vzajemna sklada

Kranj - Raiffeisen Banka, ki poleg domačega sklada Skala (v upravljanju Krekove družbe) trži že dvajset investicijskih skladov Raiffeisen Capital Management, je 1. oktobra začela tržiti nov...

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Zgodovinski dosežki v Acroniju

Po dvomesečnih težavah z reorganizacijo Slovenske industrije jekla in prilagajanju ruski skupini Koks pripravljajo nove projekte. Acroni je dosegel zgodovinske rezultate, konfliktov z državo ni.

Škofja Loka / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Doma s kar štirimi odličji

Škofjeloški namiznoteniški igralki Mateja Pintar in Andreja Dolinar sta si na evropskem prvenstvu za invalide v Kranjski Gori skupaj priborili kar štiri odličja.