Dohodnina 2006

Davčni urad Kranj sporoča

Davčna uprava Republike Slovenije je letos zavezancem za dohodnino prvič poslala pred izpolnjeno napoved za odmero dohodnine. V obrazcu Napovedi za odmero dohodnine za leto 2006, ki so ga do konca marca prejeli zavezanci za dohodnino, so že vpisani podatki, ki so potrebni za odmero dohodnine. To so podatki, s katerimi razpolaga davčna uprava na podlagi uradnih evidenc in podatki o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki so jih davčni upravi do konca januarja letos posredovali izplačevalci dohodkov.

Davčni zavezanec mora v pred izpolnjeno napoved vpisati manjkajoče podatke oziroma vpisane podatke popraviti ter podpisano napoved vrniti davčnemu organu najpozneje do 30. aprila 2007.

Obrazec napovedi davčni zavezanci vrnejo:

- preko sistema e-davki na naslovu: http://edavki.durs.si/. Oddaja je možna z digitalnim potrdilom enega izmed pooblaščenih overiteljev (SIGOV-CA, SIGEN-CA, NLB CA, POSTARCA in HALCOM),

- po pošti na Davčni urad Kranj oziroma pristojno izpostavo: Kranj, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka in Tržič ali

- osebno na Davčni urad Kranj oziroma pristojno izpostavo, od ponedeljka do petka ves poslovni čas.

Pred izpolnjene napovedi niso prejeli zavezanci, katerih dohodki v letu 2006, od katerih se plačuje dohodnina, niso presegli 604.330 tolarjev, zavezanci, ki so poleg pokojnine, od katere ni bila odtegnjena in plačana akontacija dohodnine in pri akontaciji dohodnine tudi niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, prejeli dohodke, ki se vštevajo v letno davčno osnovo in ne presegajo 19.171 tolarjev, in zavezanci, za katere davčna uprava od izplačevalcev ni prejela kontrolnih podatkov.

Zavezanci, ki pred izpolnjene napovedi niso prejeli, pa bi jo glede na višino dohodkov in izpolnjevanje drugih pogojev morali, morajo napoved izpolniti sami in jo do 30. aprila 2007 posredovati davčnemu organu.

Prazen obrazec napovedi je na voljo na spletni strani Davčne uprave Republike Slovenije http://www.durs.gov.si/ oziroma na http://edavki.durs.si/, zavezanci pa ga lahko dobijo tudi na vseh davčnih uradih in izpostavah.

Letos je, zaradi lažjega in hitrejšega komuniciranja davčnih zavezancev z davčnim organom in možnosti podajanja vprašanj v zvezi z dohodnino, na novo na spletni strani Davčne uprave Republike Slovenije dodana aplikacija VIDA – virtualna davčna asistentka, s katero je možno komuniciranje 24 ur na dan. Dosegljiva je na naslovu:

http://vida.durs.si/tax_slovenia/htdocs/html/.


Z vprašanji se je možno obrniti tudi na klicni center Davčne uprave Republike Slovenije, vsak delavnik med 8.00 in 16.00 uro, in sicer na telefonsko številko 01/40-00-120.

Na vprašanja davčnim zavezancem ves poslovni čas odgovarjamo tudi na Davčnem uradu Kranj, na telefonski številki 04/23-71-174. Na elektronski naslov: gp.durs-kr@gov.si pa nam lahko posredujejo tudi pisna vprašanja.

 

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sobota, 20. maj 2017 / 08:53

Cirkus z živalmi ni zaželen

Na kranjski občini niso naklonjeni gostovanju cirkusa z živalmi, ki naj bi ga naslednji teden postavili na zasebnem zemljišču. V Škofji Loki v nedeljo protesti.

Objavljeno na isti dan


Medvode / torek, 5. februar 2008 / 07:00

Proti Ljubljani še naprej v koloni

Navezovalna cesta Jeprca-Stanežiče-Brod je v Resoluciji o nacionalnem programu gradnje avtocest uvrščena v dodatni program, za katerega roki izvedbe niso točno določeni.

Prosti čas / torek, 5. februar 2008 / 07:00

Rebeka nič več druga

V nedeljskem superfinalu na Emi 08 smo lahko spremljali skupino Langa in Civili ter Rebeko Dremelj. Zmagala je temnolasa in energična Rebeka. Maja tako odhaja v Beograd, kjer bo Slovenijo zastopala na...

Avtomobilizem / torek, 5. februar 2008 / 07:00

Osvežitev legende

Lepotno in tehnično pomlajeni Jeep Grand Cherokee vstopa v tretje generacijsko obdobje.

Avtomobilizem / torek, 5. februar 2008 / 07:00

Proizvodni rekordi padajo

V tovarni francoske skupine PSA v španskem mestu Vigo se začenja proizvodnja novincev Citroëna Berlinga in Peugeota Partnerja.

Mularija / torek, 5. februar 2008 / 07:00

Marko Potrč med šolarji

V petek je osnovnošolce v Naklem obiskal televizijski voditelj Marko Potrč.