Anže Kopitar od danes z našo reprezentanco

Brnik – Po tridesetih urah, ko je zapustil Los Angeles, je včeraj popoldne na brniško letališče prispel naš najboljši hokejist Anže Kopitar. 19 letni Hrušičan, ki je v letošnji sezoni nastopal za ekipo Los Angeles Kingsov v ameriški profesionalni ligi NHL, je bil ob prihodu domov sicer utrujen, a zadovoljen, da je po lanskem avgustu, ko je odšel čez lužo, spet doma. »Vesel sem bil, ko sem zagledal domače hribe, Karavanke in Hrušico, saj je vedno lepo priti domov. Časa za počitek pa ne bo veliko, saj se bom že jutri pridružil naši reprezentanci. Vsi pričakujejo, da bomo na domačem svetovnem prvenstvu osvojili prvo mesto in si priigrali povratek v skupino A. Za ta cilj pa bo treba vse tekme odigrati na visokem nivoju in upam, da nam bo uspelo,« je povedal Anže, ki so ga na Brniku pričakali tudi sorodniki, posebno vesel pa ga je bil brat Gašper, prav tako hokejist.

Anže se bo skupaj z očetom Matjažem, pomočnikom selektorja naše hokejske reprezentance, že danes pridružil naši ekipi na zadnjih treningih pred nedeljskim začetkom svetovnega hokejskega prvenstva divizije I, skupine B v Ljubljani. »Anže bo predvidoma v napadu zaigral skupaj z Razingarjem in Janom, zato je zelo dobro, da bodo pred prvenstvom opravili nekaj skupnih treningov,« je dodal Matjaž Kopitar, preden je Anžeta odpeljal domov na zaslužene štruklje, ki si jih je Anže včeraj zaželel za večerjo.

                 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / četrtek, 24. maj 2007 / 07:00

Še enkrat "Maturantska obleka"

Spoštovana V. Š.   Razumem vaš gnev in jezo, ki pa vam žal v pismu bralcev ne bosta dala zadoščenja. Najprej ste ve...

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 13. april 2007 / 07:00

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Radovljica / petek, 13. april 2007 / 07:00

Želijo še splošno gimnazijo

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica si prizadevajo pridobiti še oddelka splošne gimnazije in višje strokovne šole - smer ekonomija.

Bled / petek, 13. april 2007 / 07:00

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

Povezanost v zbornici ostaja

Upravni odbor Območne zbornice za Gorenjsko je ugotovil, da je članstvo odpovedala le petina nekdanjih članov, kar postavlja gorenjsko zbornico po članstvu na tretje mesto v državi.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.