Barve pomladi

Pomlad se bliža, prihaja z zanesljivimi koraki. Zleze nam pod kožo, nas radosti in nas napolni z novo energijo. Spet bomo kolesarili, nabirali regrat, zagnano pospravljali in marsikje tudi pleskali in prenavljali stanovanja. Barve zanesljivo osvajajo svet. Stanovanja se radostijo v svojih novih oblekah, pa tudi zunanje fasade redkokje ostanejo bele. Pravzaprav nam to povzroča tudi nove skrbi, saj odločitev za belo ni zahtevala dosti premišljevanja, medtem ko izbiranje med stoterimi odtenki barv in listanje po barvnih lestvicah človeka večkrat spravi v zadrego. Kako dobro izbrati in z izbranim biti zadovoljen, tudi ko prostor do konca opremimo?

Morda se boste odločili za neko barvo preprosto zato, ker je vaša najljubša. Dobro je, če upoštevate lego prostora glede na stran neba, saj to pomeni, da je neki prostor lahko zelo sončen ali pa skoraj nič. Tudi na namembnost prostora pomislite, če pa prisegate na feng-šui, vam bo barve najbolje svetoval strokovnjak s tega področja.

Vaš navdih je lahko tudi narava. Največkrat so to usklajeni in umirjeni toni. Komur se zdi to dolgočasno, izbere pač barvne kontraste. Igranje z barvami je zabavno, ampak če niste prepričani vase, začnite raje z nežnejšimi variantami. Vsekakor izbirajte tekstil, torej tepihe, zavese in dodatke šele, ko je prostor že opremljen s pohištvom. Upoštevajte tudi umetniške slike, ki so vam pri srcu in so še posebej impresivne. Ker se bliža čas velikonočnih praznikov, si privoščite vsaj nekaj dodatkov, če niste navdušeni nad večjimi prenovami. Prti, tekači, cvetlični lončki, svečke in še kakšne drobnarije v barvah pomladi, rumeni in sveže zeleni, bodo prav tako poživeli vaš dom.Pa ne pozabite na prve šopke, ki si jih sami naberete na popoldanskem sprehodu. Vesele praznike Vam želim!

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 26. maj 2009 / 07:00

Turista zašla na brezpotje

Gorski reševalci in policisti so v noči s četrtka na petek rešili hudo ranjena nemška turista, ki sta se izgubila na nevarnem območju Male Pišnice.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / četrtek, 21. maj 2015 / 15:06

Tristo neplačnikov

V podjetju ENOS OTE, ki ima koncesijo za oskrbo s toploto na Jesenicah, so v lanskih štirih mesecih poslovali pozitivno.

Kranj / četrtek, 21. maj 2015 / 15:04

Srečanje Peterletove vlade

Ministri prve slovenske demokratične vlade so se sestali na Brdu.

Kultura / četrtek, 21. maj 2015 / 15:03

Podelili Valvasorjeva odličja

V petek so v Radovljici podelili stanovska priznanja Muzejskega društva Slovenije za leto 2014.

Kronika / četrtek, 21. maj 2015 / 14:56

Snela se ji je veriga

Bled – Gorenjski policisti so zadnji konec tedna obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo kolesarja. V soboto je na Bledu po tleh padla 72-letna kolesarka in se lažje poškodovala. Med vožnjo se...

Nasveti / četrtek, 21. maj 2015 / 14:48

Pogovor s pisateljem

Pretekli četrtek je bilo v kranjski knjižnici srečanje s pisateljem Vinkom Mödern­dorferjem. Večkrat smo z bralnim krožkom že posegli po njegovih knjigah. Pisatelj je poseben, zlasti v slogu, pisan...