Nadaljevanje umika

Lani za dobro četrtino višja rast sredstev Kapitalske družbe in skoraj enako manjši obseg kapitalskih naložb.

Ljubljana - Člani nadzornega sveta Kapitalske družbe (Kad) so se na zadnji seji seznanili s poročilom o poslovanju v obdobju od januarja do decembra 2006, poročilom o tretji javni prodaji gospodarskih družb ter o skupnem nastopu pri prodaji delnic Nove KBM, d. d., Maribor skupaj z Republiko Slovenijo.

Poslovanje Kada je bilo v letu 2006 uspešno in je preseglo načrtovane rezultate. Sredstva so konec leta znašala 1,57 milijarde evrov (377 milijard tolarjev), kar predstavlja 26-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2005. Prav tako so se za dobrih 27 odstotkov povečala sredstva pokojninskih skladov v upravljanju, ki so konec leta 2006 obsegala 640,2 milijona evrov (153,4 milijarde tolarjev). V pokojninske sklade Kadove je vključenih več kot 277 tisoč zavarovancev, 5.715 pa jih je konec 2006 že prejemalo mesečno pokojninsko rento.Ustvarjeni čisti prihodki Kada v letu 2006 presegajo načrtovane za 6 odstotkov, medtem ko so bili stroški poslovanja za 16 odstotnih točk nižji od načrtovanih. Po upoštevanju vplačila 39 milijonov evrov (9,375 milijarde tolarjev) Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki je bilo v primerjavi z vplačilom v letu 2005 skoraj za polovico večje, znaša čisti poslovni izid nekaj manj kot 13 milijonov evrov (okrog 3 milijarde tolarjev). Lani je Kad prodal 54 naložb in obseg svojega portfelja v primerjavi s preteklim letom zmanjšal za dobro četrtino. Od tega je bilo v celoti prodanih 10 tržnih gospodarskih družb v skupni vrednosti 24,1 milijona evrov (5,8 milijarde tolarjev) in 44 netržnih gospodarskih družb v skupni vrednosti 34,5 milijona evrov (8,3 milijarde tolarjev). Konec leta 2006 je imela Kapitalska družba v svojem portfelju 132 aktivnih naložb ter 26 naložb v stečaju ali likvidaciji. Načrtovani umik iz gospodarstva ter preoblikovanje Kapitalske družbe v portfeljskega lastnika se nadaljuje. V javni prodaji družb skupaj s Slovensko odškodninsko družbo in D.S.U., ki je bila objavljena oktobra lani, je Kapitalska družba od skupno 30 družb do sredine februarja uspela prodati poslovni delež v devetih družbah, trije postopki prodaje pa so še v teku. Uspešno je bilo zaključenih tudi deset prodaj naložb Prvega pokojninskega sklada, ki je svoj portfelj zmanjšal za deset naložb.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 15. junij 2018 / 16:43

Koncert Kitara poletju

Škofja Loka – V nedeljo, 17. junija, ob 19. uri bo v Nunski cerkvi Marije Brezmadežne potekal tradicionalni kitarski koncert Kitara poletju. Nastopil bo Kitarski orkester Glasbene šole Škofja Loka,...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / četrtek, 15. februar 2018 / 22:37

»Vprašajte se, katera so vaša močna področja ...«

Nekdanji dijak Gimnazije Jesenice dr. Andrej Skumavc, ki danes dela kot razvojni inženir v SIJ Acroni Jesenice, je devetošolcem o pravilni izbiri srednje šole dejal: »Vprašajte najprej sebe, katera so...

Kranj / četrtek, 15. februar 2018 / 22:33

Previsoke vrednosti ponudb

Kranjska občina je za nadaljevanje projekta Gorki, v katerem načrtuje gradnjo komunalnega omrežja Britof - Predoslje in Mlaka, dobila šest ponudb, a so predrage, zato bo objavila nov razpis.

Rekreacija / četrtek, 15. februar 2018 / 22:29

Skrbijo za tekaške smučine

Tek na smučeh je te dni dobrodošla rekreacija, da so proge pripravljene tudi v dolini, pa marsikje poskrbijo člani Športnega društva Dražgoše.

Medvode / četrtek, 15. februar 2018 / 22:25

Stavka, ki je iztirila rdeči režim

To je naslov knjige Slavka Kmetiča in Gašperja Blažiča, ki sta jo predstavila v Medvodah.

Šport / četrtek, 15. februar 2018 / 22:00

Srebrna medalja za Jakova Faka

Sedmi dan olimpijskih iger v Pjongčangu smo se tudi Slovenci razveselili prvega odličja, saj je biatlonec Jakov Fak osvojil srebrno medaljo.