Kreditiranje okoljskih naložb

Eko sklad razpisuje kredite za financiranje okoljskih naložb občanov, pravnih oseb in samostojnih podjetnikov.

V pripravi je nov javni razpis Eko sklada za kreditiranje okoljskih naložb občanov, za katerega bo namenjenih deset milijonov evrov. Omogočal bo financiranje podobnih namenov kot v prejšnjih letih. Predlagana novost letošnjega razpisa bo možnost najema večjega kredita do 40 tisoč evrov za novogradnje nizkoenergijskih in pasivnih hiš, obsežnejše obnove objekta ali proizvodnje električne energije. Predlog razpisa za druge namene kreditiranja omogoča najem kredita do dvajset tisoč evrov. Razpis sprejema nadzorni svet sklada. Po potrditvi bo objavljen v Uradnem listu RS, hkrati pa tudi na spletnih straneh sklada skupaj s celotno razpisno dokumentacijo in obrazci vloge za kredit. Predvidoma bo razpis odprt od začetka marca 2007.

V pripravi pa je tudi nov javni razpis Eko sklada za kreditiranje okoljskih naložb lokalnih skupnosti, gospodarskih družb in drugih pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov, za katerega bo namenjenih deset milijonov evrov. V okviru tega programa EKO sklad kreditira naložbe v izvajanje republiških in obveznih lokalnih javnih služb varstva okolja in druge okoljske naložbe pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov. Sredstva programa so namenjena za: gradnjo in rekonstrukcijo infrastrukturnih objektov in naprav oziroma omrežij ter nabavo mobilnih in drugih osnovnih sredstev republiških in obveznih lokalnih javnih služb varstva okolja, za izvajanje javne službe, gradnjo in rekonstrukcijo naprav in tehnologij varstva okolja, naložbe v tehnologije in izdelke, neoporečne za okolje, in naložbe iz sanacijskih programov povzročiteljev obremenitev. Tudi ta razpis sprejema nadzorni svet sklada. Na skladu načrtujejo odprtje razpisa v začetku aprila 2007.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 13. april 2016 / 11:45

Domačini osvojili štiri odličja

Cerklje – V športni dvorani v Cerkljah je v nedeljo potekal državni turnir v sankukai karateju za otroke, na katerega se je preko regijskih tekmovanj uvrstilo 172 tekmovalk in tekmovalcev iz petind...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

V Snoviku že 350 postelj

V Termah Snovik so zaključili tretjo fazo izgradnje apartmajskega naselja. V juliju tudi blizu dva tisoč kopalcev dnevno.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prihaja Kranfest

Konec prihodnjega tedna bo na kranjskih ulicah in trgih potekala že 25. Kranjska noč. Dogajanje se začenja že v četrtek, vendar pa bosta prava zabave polna dneva petek in sobota.

Zanimivosti / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Zlata poroka Gorenjke in Prekmurca

Ko sta se Jožica in Polde Ratnik z Bobovka 13. julija 1957 poročila, sta bila na občini samo s pričama, svatbo pa so pripravili doma.

Slovenija / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prešernovci se še srečujejo

Kranj - V zaselku Zala pod Blegošem je bila 12. junija leta 1943 zaradi vedno številnejših borcev proti okupatorju ustanovljena 7. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada Fra...