Javni natečaj za domače kosilo
Žirovnica - Zavod za turizem in kulturo Žirovnica (ZTK) je prejšnji teden objavil javni natečaj za domače kosilo. Kot je pojasnil direktor ZTK Janez Dolžan, zbirajo predloge za jedi, ki izvirajo z Gorenjskega ali pa so jih pripravljali na Gorenjskem že pred prvo svetovno vojno. Glede na današnji čas, so lahko ustrezno dodelane z domačimi sestavinami. Najboljše jedi bodo poskušali ponuditi v nekaterih gostiščih v Žirovnici in tudi zunaj občinskih meja. »Največ predlogov pričakujemo za jedi iz kaše, ajde, krompirja, fižola, saj so bile te pogosto na jedilniku naših dedkov in babic,« je še dejal. Komisija bo ocenjevala izvor jedi, pestrost kosila ter videz, okus in ceno priprave jedi. Predloge bodo sprejemali do 5. marca (priložena mora biti sestava kosila in recept, dve fotografiji kosila ter stroški sestavin in priprave). Komisija bo izmed prispelih izbrala pet najboljših. Predlagatelji slednjih bodo predvidoma marca v enem izmed gostišč v Žirovnici kosila pripravili pred komisijo, prve tri bodo nagradili s tristo, dvesto in sto evri.