Pomoč študentskim družinam

Kranj - Klub študentov Kranj je že desetič zapored organiziral dobrodelni projekt Mlade mamice, s katerim s pomočjo donatorjev finančno pomagajo mladim študentskim družinam. Letos so obdarovali 37 mladih družin. Podelitev vrednostnih bonov staršem študentom je bila na nedavni prireditvi v Prošport centru v Stražišču pri Kranju. Zbrane je nagovoril kranjski župan Damijan Perne, najmlajšim članom študentskih družin pa so igrico zaigrali otroci iz vrtca Orehek. Starši bodo bone unovčili v eni izmed otroških trgovin.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 4. oktober 2019 / 17:12

Večina pešcev na cestah umre v temnem delu dneva

Podatki za petletno obdobje (2014–2018) kažejo, da približno dve tretjini pešcev umre v temnem delu dneva, zato aktivna raba odsevnikov v temi in mraku lahko reši življenje.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:24

Na Filipine se je vedno rad vračal

Potem je nekega dne enostavno ostal. Sedaj je že skoraj sedem let od tega, kar je Jaka Mohor, kleni Gorenjec iz Srednje vasi pri Šenčurju, za dom izbral Filipine. Živi v kraju Puerto Princesa, ukvarja...

Zanimivosti / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:21

Sadje za vse

Obilna letina jabolk, hrušk in sliv je spodbudila Dragico Dubokovič, da povabi ljudi, da si naberejo sadje iz njenega vrta.

Zanimivosti / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:15

Na pot peš, z osli in psi

Mlad švicarski par potujočih glasbenikov, Jane Buschmann in Etienne Sarrasin, že dobro leto dni v družbi dveh psov in treh osličkov kar peš potuje po svetu.

Žirovnica / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:13

Novosti v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici

Žirovnica – V Zavodu za turizem in kulturo (ZTK) Žirovnica so poskrbeli za še zanimivejšo ponudbo Čopove rojstne hiše v Žirovnici. Tako so prenovili vežo, v kateri je predstavljena arheološka dediš...

Medvode / ponedeljek, 10. september 2018 / 16:19

Novi lastniki in nova vizija

Golfsko igrišče v v Smledniku je prenovljeno, novo vodstvo je predstavilo tudi novo vizijo v smeri petzvezdičnega turizma. Igrišče je v ruski lasti.