Mladi bohinjski karateisti so se izkazali na evropskem klubskem prvenstvu v Benetkah.

Iz Benetk s tremi kolajnami

Bohinjska Bistrica - Minuli konec tedna je v Lidu di Jesolu blizu Benetk potekalo evropsko prvenstvo v karateju za klube, na njem pa je nastopilo okoli 1300 tekmovalcev in tekmovalk iz vseh koncev Evrope. Na tekmovanju so se izkazali tudi člani Karte kluba Bohinj, ki so nastopili pod vodstvom trenerjem Davorina Zalokarja, Luke Repinca in Janeza Medje.

»V močni konkurenci smo po hudih bojih osvojili nekaj odličnih rezultatov, posebno pa smo bili seveda veseli treh medalj, ki so jih osvojili Jani Taler za drugo mesto med mlajšimi dečki v katah, Maja Taler za tretje mesto med mlajšimi dekleti prav tako v katah in Miha Gartnar za tretje mesto med starejšimi dečki v bojih. Rezultati seveda niso naključje, ampak so plod večletnega vestnega dela,« je po prihodu domov povedal Janez Medja. Poleg dobitnikov kolajn so Karate klub Bohinj, ki sicer šteje blizu sto članov različnih starosti, na tekmovanju zastopali še: Miha Odar, Grega Gantar, Gašper Ažman, Urška Taler, Manca Vita, Jernej Taler, Gaber Arh, Urban Arh, Simon Klemenčič, Jan Šmit in Rok Šmit.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 1. oktober 2020 / 08:09

Prvih sto in enajst let

V septembru je minilo sto enajst let od ustanovitve Glasbene šole Kranj. Na ulični razstavi spomini na delovanje šole v zadnjih enajstih letih.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 29. december 2009 / 07:00

Petrove jaslice tokrat drugačne

Na Povljah nad Trstenikom Romjev Peter že devet let postavlja jaslice na prostem.

Slovenija / torek, 29. december 2009 / 07:00

Počastili dan samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti je eden najpomembnejših praznikov naše države. Na osrednji državni proslavi slavnostni govornik predsednik vlade Borut Pahor.

Kranj / torek, 29. december 2009 / 07:00

Kje parkirati in za kakšno ceno?

To se v zadnjih mesecih sprašujejo prebivalci Župančičeve ulice v Kranju, ki so zaradi uvedbe plačljivih parkirišč ostali brez možnosti brezplačnega parkiranja.

Šport / torek, 29. december 2009 / 07:00

Hitri Jerman razveselil z zmago

Tržičan Andrej Jerman je na zadnji tekmi svetovnega pokala alpskih smučarjev v tem koledarskem letu sebe in številne navijače razveselil z zmago na smuku v Bormiu.

Gospodarstvo / torek, 29. december 2009 / 07:00

Sv. Štefan požegnal živino

Tradicijo blagoslova živine na štefanovo oživljajo v številnih gorenjskih krajih. Na Križu pri Komendi hranijo votivne figurice konj, stare tristo let.