Erduan Braimi je sedemkratni državni prvak v boksu. (Foto: arhiv GG)

Boksarju sodijo za rop

V Kranju so začeli soditi sedemkratnemu državnemu prvaku v boksu Erduanu Braimiju. S soobtoženim Mesudom Handanagaičem in neznanim moškim naj bi v Kranju oropal 40-letnega Enverja Kalača. Postopek je vrnjen v preiskavo.

Zgodbi obtoženih se razlikujeta v najpomembnejši podrobnosti: kdo je Kalaču vzel denar.

Kranj – Kdorkoli pozna športno pot še ne 22-letnega Kranjčana Erduana Braimija, zelo obetavnega boksarja, reprezentanta Slovenije in sedemkratnega državnega prvaka, težko dojame, kako se je lahko tako miren fant vpletel v rop. Njegov dolgoletni trener Duško Čavić je tako med pričanjem dejal: »Ko smo izvedeli, kaj se je zgodilo, smo bili vsi šokirani, saj je zelo priden in pošten človek. Ne vem, kako je padel v družbo, ki ga je izkoristila za tako podlo dejanje. Vsi naši boksarji se zavedajo, da so njihove izurjene roke hladno orožje, ki ga ves čas nosijo s seboj.«

Obtožba, ki jo zastopa okrožna tožilka Nadja Gasser, je neizprosna: prvoobtoženi Braimi je 9. julija letos ob 2.33 skupaj s 23-letnim Mesudom Handanagaičem in še neznanim moškim v bližini Maistrovega trga v Kranju oropal 40-letnega Enverja Kalača. Braimi ga je z močnim udarcem v glavo in brco podrl, vsi trije pa so ga potem še naprej brcali in pretepali ter mu pri tem povzročili več poškodb, med drugim tudi zlom nosu. Nazadnje mu je Braimi, tako obtožnica, strgal levi žep, v katerem je imel Kalač šest tisoč evrov.

 

Zgodbi obtoženih se razlikujeta v najpomembnejši podrobnosti: kdo je Kalaču vzel denar. Braimi je petčlanskemu sodnemu senatu, ki mu predseduje sodnica Katarina Turk Lukan, priznal, da je Kalača udaril, vendar pa denarja ni vzel. »Meho (Handanagaič, op. p.) in oni tretji človek sta mi rekla, naj ga udarim, drugo pa bosta onadva naredila. Udaril sem ga, kar mi je žal. A žep mu je strgal Meho in vzel denar,« je pojasnil in dodal, da mu je soobtoženi takoj po ropu izročil 400 ali 500 evrov. Drugoobtoženi Handanagaič nasprotno zatrjuje, da tega večera sploh ni bilo govora o denarju. »Braimi in še nekdo sta mi rekla, da gremo nekaj pogledat, in smo šli. Vse se je dogajalo zelo hitro,« je dejal. Povedal je, da je napadeni, ko je bil že na tleh, rekel, da bo streljal in vse pobil, tedaj pa se je ustrašil in ga brcnil v nogo. Po njegovih besedah je tretja oseba kasneje Braimiju izročila 500 evrov, boksar, s katerim sta bila dobra prijatelja, pa je nato denar dal njemu. Oba so kasneje soočili, vendar sta se trdno držala svojih razlag dogajanja julijske noči.

»Vsi trije so me tepli, največ pa gospod Braimi. On mi je tudi vzel denar,« je pojasnil oškodovanec Enver Kalač, ki zahteva vrnitev ukradenega denarja ter od vsakega obtoženca še po sedem tisoč evrov za prestane telesne in duševne bolečine. S prstom je med pričanjem večkrat pokazal na svetlolasca, ki je v dvorani spremljal sojenje, da je bil on tretji napadalec. Zaradi tega je tožilka sodnemu senatu predlagala, naj postopek vrne v fazo preiskave, v kateri bodo razčistili, ali je fant, ki je sicer sodišču zatrdil, da ni bil vpleten v rop, te noči pomagal pretepati Kalača. Slednji je sprejel Braimijevo opravičilo, najbolj pa ga zanima, kdo je naročil napad. Sodni senat je tožilkin predlog sprejel, zato se bo sojenje najbrž nadaljevalo šele marca, do tedaj pa bo Braimi, ki je bil priprt vse od 19. julija, v hišnem priporu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 4. oktober 2021 / 09:11

Poškodoval policista

Jesenice – Jeseniški policisti so pred dnevi obravnavali voznika skuterja, ki je padel in bi bil lahko nevaren za promet. Ugotovili so, da je bil skuter, ki ga je vozil, pred tem odvzet lastniku. V...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Znani Gorenjci o novih serijah

Jesen je na male ekrane prinesla tudi nove slovenske nadaljevanke.

Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Raje prijazna kot pa uničujoča

Bernarda Žarn, znan obraz z nacionalne televizije, je pred kratkim postala femme fatale 2008.

Tržič / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Nova občinska svetnika v Tržiču

Po odstopu Vinka Perneta in smrti Dragomirja Ficka sta postala nova člana tržiškega občinskega sveta Marija Močnik in Peter Tomazin. Veliko besed o prodaji kopališča.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tudi v Gorenji vasi želijo dom za starejše

Gorenja vas - Potem ko so v Žireh pridobili koncesijo za gradnjo in upravljanje doma za starejše, bi lahko novega dobili tudi v občini Gorenja vas-Poljane. Septembra so v občini...

Kranj / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tuš brez uporabnega dovoljenja

Čeprav je od odprtja novega Planeta Tuš v Kranju minilo že več kot tri tedne, pa ta še vedno nima uporabnega dovoljenja, kar pa vsaj v Kranju ni več nobena posebnost.