Naši deskarji (z leve proti desni) Rok Marguč, Rok Flander in Izidor Šušteršič so se v Italiji veselili tudi ekipnega uspeha.

Zgodovinska zmaga za Roka

Po tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na Kronplatzu v Italiji se je deskar Rok Flander iz Dragočajne prvič veselil prvega mesta. Manj veseli so naši organizatorji, ki so tekmo v Kranjski Gori odpovedali.

Kranjska Gora - Za sredo, 21. decembra, je bila v Kranjski Gori napovedana tekma svetovnega pokala deskarjev v paralelnem veleslalomu, za 22. december tekma za evropski pokal v paralelnem veleslalomu in za 23. december še tekma v novi disciplini, ki vključuje različne elemente prostega sloga (freestyle poligon), imenovani Slope style. »Žal se to sezono narava poigrava prav z vsemi alpskimi državami, odpovedane so bile že mnoge tekme na smučiščih, kjer skoraj ne pomnijo pomanjkanja snega v tem času (npr. Bad Gastein, Kuehtai, Haus …) in tudi mi smo teden dni pred svetovnim pokalom morali tekmo odpovedati,« pravijo naši organizatorji pri Snowboard zvezi Slovenije, ki se bodo potrudili, da v primeru ugodnih vremenskih razmer 28. in 29. decembra izpeljejo vsaj tekmo evropskega pokala in državno prvenstvo v paralelnem veleslalomu.

Tekma pred domačimi navijači pa bi bila v veliko veselje našim deskarjem, saj fantom v tej zimi kaže odlično. Predvsem je v življenjski formi 27-letni Rok Flander iz Dragočajne pri Smledniku, ki je po odličnem začetku sezone (šesto in drugo mesto) minulo sredo na tekmi v paralelnem veleslalomu v S.Vigliu di Marabbeju dokazal, da je trenutno celo najmočnejši v svoji disciplini. Rok je premagal celo najhujša dosedanja konkurenta, Avstrijca Sigija Grabnerja in Švicarja Simona Schocha, na odlično četrto mesto pa se je uvrstil še en naš tekmovalec, Izidor Šušteršič iz Medvod. Uspehu obeh se je z 8. mestom pridružil še Rok Marguč iz Malih Braslovč, Kranjskogorec Dejan Košir pa je bil 25. Od deklet je bila Glorija Kotnik 36., slavila pa je Italijanka Isabella Dal Balcon. V skupni uvrstitvi svetovnega pokala si Rok Flander trenutno deli drugo mesto s Sigijem Grabnerjem, vodi pa Simon Schoch.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 4. oktober 2011 / 07:00

Nova podražitev cigaret

Ljubljana - Zaradi vnovičnega dviga trošarin so se v soboto podražile cigarete. Za zavojček najbolj prodajanih cigaret Boss in West je treba odšteti 2,80 evra, kar je deset cento...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 7. december 2021 / 22:45

Jeseničani do dveh novih zmag

Jesenice – Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so v četrtek odigrali novo tekmo rednega dela v Alpski hokejski ligi.

Kronika / torek, 7. december 2021 / 22:29

Snežni plaz na Ratitovcu presenetil turne smučarje

V soboto se je na območju Ratitovca pri smučanju skupine turnih smučarjev sprožil snežni plaz in enega poškodoval. Opozorilo: Snežne razmere v visokogorju so resne, v naslednjih dneh pa se bodo še pos...

Zanimivosti / torek, 7. december 2021 / 22:25

Pripravili okrog štiristo daril

Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka je v nedeljo v Sokolskem domu pripravilo tradicionalno miklavževanje. Otroke je obiskal Miklavž s svojimi pomočniki in jih obdaroval.

Kranj / torek, 7. december 2021 / 22:22

Iniciativa bo vložila ustavno pritožbo

Kranj – Iz Iniciative S Kranj, ki ji je na poti do razpisa referenduma za ustanovitev nove občine Golnik spodletelo na zadnji stopnički – v državnem zboru, so sporočili, da so se prejšnji teden na...

Slovenija / torek, 7. december 2021 / 22:22

Nastala nova stranka Konkretno

Na sobotnem združitvenem kongresu strank SMC in GAS v Celju so ustanovili novo stranko, ki so jo poimenovali Konkretno. Burno je bilo tudi dogajanje na seji sveta stranke DeSUS v četrtek.