Ultra zmagovalci

V Loškem Pubu je zadnji mesec potekal 5. rock festival, na katerem so se lahko predstavile mlade neuveljavljene rock skupine.

Konec oktobra je bilo na natečaju izbranih dvanajst bendov, ki so se v trojicah pomerili v štirih zaporednih sobotnih polfinalih. Naprej so se uvrstile štiri skupine, ki so jih izbrali organizatorji s pomočjo strokovnih sodelavcev in občinstva. Tako so na finalni večer svoje znanje dokazovale skupine Sunbite, Ultra, Indigo in Stranci. Strokovni komisiji, ki sta jo med drugim sestavljala Jure Krajnik, predstavnik studia Krajnik in Nikola Sekulović, priznani basist pri več vodilnih slovenskih bendih, so skupine morale predstaviti tri avtorske skladbe, četrta je bila lahko priredba. Če je bilo občinstvo navdušeno, so lahko odigrali še peto skladbo po lastnem izboru. Komisija je pri nastopu upoštevala kakovost glasbe, izvirnost, poslušnost, pa tudi osnovne glasbene zakonitosti. Kmalu je bilo jasno, da bo bitka za zmagovalca potekala med skupinama Sunbite in Ultra. Slednji so komisijo prepričali na vseh področjih in prepričljivo zmagali. Precej zaslug za zmago ima verjetno karizmatična in energična pevka Tina, ki je svoje pevsko znanje med drugim utrjevala tudi kot spremljevalna pevka pri Tinkari Kovač in Tabujih. Skupina glasbenikov, ki prihajajo skorajda z vseh koncev Slovenije, se je na natečaj prijavila zaradi boljše prepoznavnosti, predvsem pa zaradi glavne nagrade, 24 snemalnih ur v studiu Krajnik, saj menijo, da vsaka brezplačna ura snemanja v studiu pride prav. Ostali trije finalisti so prejeli po dve snemalni uri. Ker je letos Loka rock fest praznoval peto obletnico, je Loški Pub v sodelovanju s studiom Krajnik izdal tudi album z zmagovalci in izvajalci preteklih petih let.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / četrtek, 22. september 2011 / 07:00

Železniški dom bo wellness center

Kranjska Gora - Slovenske železnice so pred kratkim objavile razpis, s katerim iščejo zasebnega partnerja za projekt prenove Železniškega doma v Kranjski Gori. Kot je navedeno v...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Anketa: Že zdavnaj bi morali rušiti

Dobra štiri leta po uvedbi vinjet bo Dars vendarle odstranil odvečne betonske otoke na cestninskih postajah. Kako na zapozneli Darsov ukrep gledajo vozniki, smo povprašali mimoidoče Kranjčane.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Glasove Muce Copatarice ne počivajo

Med poletjem so spletle kar 227 parov copatk za novorojenčke.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Sto let imajo elektriko

Soričan Lovro Pintar, poštar in gostilničar, je pred stoletjem prisluhnil nasvetom Janeza Evangelista Kreka in vaščane nagovoril, da so zgradili lastno elektrarno.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Indijski večer z Ano Erjavšek

Članicam skupine Pogovor za dušo se je predstavila Ana Erjavšek, ki se je pred štirimi leti podala na študij plesa v Indijo.

Gorenjska / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Ne bodo izkoristili predkupne pravice

Železniki - Občinske svetnike v Železnikih je presenetila nameravana prodaja Toplarne. Svoj delež namreč želijo prodati tri ključna podjetja: Alples, Niko in Domel. Občina kot ena o...