Jeseničanka Anja Klinar je sebi in PK Žitu Gorenjke Radovljice že v Celju minuli konec tedna priplavala štiri posamične in dva ekipna naslova državne prvakinje. (Foto: Tina Dokl)

V Špelin spomin in za norme

Jutri in v nedeljo bo kranjski Plavalni klub Merit Triglav pripravil 23. Špelin memorial, ob njem pa še drugi del odprtega prvenstvo Slovenije, na katerem bodo tekmovalci še zadnjič imeli priložnost loviti norme za bližnje evropsko prvenstvo.

Kranj – »Naše tradicionalno tekmovanje za Špelin memorial, ki je bilo do sedaj namenjeno kadetom in mladincem, smo na željo in pobudo domače Plavalne zveze nadgradili in se odločili, da hkrati pripravimo še absolutno državno prvenstvo. Upamo, da je bila odločitev pravilna, saj bomo s tem omogočili članom slovenske reprezentance, da preverijo svojo formo pred evropskim prvenstvom v kratkih bazenih v Helsinkih, tudi mlajši pa bodo dobili priložnost, da se primerjajo z njimi,« je na priložnostni tiskovni konferenci pred jutrišnjim in nedeljskim Špelinem memorialom in odprtim državnim prvenstvom poudaril predsednik kranjskega Triglava Darjan Petrič in povedal, da na prvenstvu (ker je pač odprto in s tem mednarodno) sicer pričakuje tekmovalce iz petih držav, vendar je danes na tekmovanja brez večjih denarnih nagrad težko privabiti zveneča imena svetovnega plavanja. »Vse več tekmovalcev živi od plavanja in zato iščejo možnost zaslužka. Mi jih kljub temu znamo privabiti na tekmovanja, saj z mnogimi tujimi plavalnimi zvezami dobro sodelujemo, vendar pa imajo tudi po drugih državah trenutno zadnja merjenja moči pred evropskim prvenstvom v Helsinkih,« je dodal direktor Plavalne zveze Slovenije Ciril Globočnik, ki je prepričan, da bo okoli 500 tekmovalcev (med njimi vsi naši najboljši, ki pač niso čez lužo) oba dva dneva v Kranju poskrbelo za lepo prireditev in da bo boj za odličja in naslove prvakov še kako zanimiv.

»Res se veselim tekmovanja, posebno še zato, ker je v mojem domačem bazenu in vedno je lepo plavati doma,« je povedal član slovenske reprezentance, sicer pa Triglavan Emil Tahirovič, pa tudi njegov reprezentančni in klubski kolega Miha Koren je priznal, da je po zadnjih dveh tekmah, ko mu je šlo vse bolje, tokrat še ena priložnost, da se dokaže in morda Emilu odvzame tudi kakšnega od naslovov državnih prvakov. »Škoda ker je v zadnjem času imelo kar nekaj tekmovalcev težave z virozami, kar jim je vzelo nekaj dni treningov,« je dodal trener Triglava Roni Pikec.

Viroza pa očitno ni obšla niti deklet, saj je imela težave z zdravjem konec tedna tudi reprezentantka Sara Isakovič. Ta je zgolj v soboto nastopila na prvem dnevu odprtega slovenskega prvenstva v Celju, nedeljska tekmovanja pa je izpustila. Sara je po besedah Cirila Globočnika sredi tedna že trenirala in bo v nadaljevanju prvenstva konec tedna lahko nastopila v Kranju ter skupaj s klubskimi prijatelji branila vodilno pozicijo tekmovalcev PK Žito Gorenjka Radovljica, ki so v prvem delu tekmovanja osvojili kar trinajst naslovov državnih prvakov. Predtekmovanja bodo v Kranju oba dneva ob 9. uri, finala pa ob 17. uri.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 1. oktober 2018 / 21:36

Obnavljajo atletsko stezo

Škofja Loka – Prejšnji teden so začeli z obnovo atletske steze v športnem parku za Osnovno šolo Škofja Loka-Mesto. Zaradi obnove bo športni park en mesec popolnoma zaprt. Pogodbena vrednost obnovit...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 2. januar 2009 / 07:00

Jerbas domačih dobro obiskan

Občina Gorenja vas-Poljane in Agencija Media butik pred kratkim uspešno spravila pod streho novo prireditev v Poljanski dolini, ki so jo naslovili Jerbas domačih.

Šport / petek, 2. januar 2009 / 07:00

Pokal Loka Blažu in Belcijanovi

Škofja Loka - S slovesno podelitvijo pokalov in nagrad najboljšim se je v soboto zvečer v dvorani Poden v Škofji Loki končalo 11. tekmovanje za Pokal Loka v kegljanju. Skupa...

Zanimivosti / petek, 2. januar 2009 / 07:00

Družina potrebuje peč na drva

Kranj - Z območnega združenja Rdečega križa v Kranju so nam med prazniki sporočili, da mamica s štirimi otroki, ki se je pravkar preselila v novo stanovanje, potrebuje pomoč. Sta...

Zanimivosti / petek, 2. januar 2009 / 07:00

Na Štefanovo spet blagoslovili konje

Tudi letošnje štefanovo (26. december) so na Gorenjskem lastniki konj izkoristili za blagoslov svojih živali.

Zanimivosti / petek, 2. januar 2009 / 07:00

Dedek Mraz prinesel kolesa

Za udeležence novoletnega ekološkega tabora, ki je bil namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, so v ponedeljek pripravili še posebno presenečenje.