Igralka Nada Macanković in režiser Petar Pašić (Foto: Tina Dokl)

Nismo angeli, imamo se pa radi

Ljubljano je obiskala ekipa ustvarjalcev tretjega filma Mi nismo angeli, sredi oktobra so na RTV Slovenija začeli s predvajanem komedije zmešnjav Mi se mamo radi.

Rock'n'roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3 je prišel v slovenske kinematografe že oktobra. 90-minutni srbski film je delo Petra Pašića, scenarij zanj so spisali Srđan Dragojević, omenjeni režiser Petar Pašić in Dimitrije Vojnov, v njem pa igrajo Srđan Todorović, Uroš Đurić, Nikola Pejakovic, Zlatko Rakonjac, Seka Aleksić, Zoran Cvijanović in drugi.

Scenarist Srđan Dragojević (Rane, Lepe vasi lepo gorijo) se v tretje vrača s svojo nenavadno parodijo na račun življenja, kjer angel in vrag s svojimi stavami postavljata na glavo življenja vsakdanjih ljudi. Tokrat se lotita dveh pevcev: Dorijana, ki je že davno prodal svoje ideale in izvaja narodnozabavno glasbo le iz želje po denarju, ter alternativnega rockerja Marka, ki v glasbi sicer uživa, a je brez prebite pare. Resnične slabosti in ugodnosti njunih življenj uvidita šele, ko s pomočjo višjih sil zamenjata identiteti.

Snemanje filma je trajalo devet tednov, na približno 40 lokacijah v Beogradu in okolici ter v kamnolomu Venčac pri Aranđelovcu. Rock'n'Roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3 je pretežno glasbeni film s številnimi originalnimi skladbami, za katere je glasbo napisal Igor Perović, besedila pa Srđan Dragojević. Kritike gledalcev so različne. Enim je všeč, drugi menijo, da je dober edino prvi del.

Večina filmske ekipe se je oglasila tudi v Ljubljani, kjer so na tiskovni konferenci oziroma prijetnem kosilu predstavili svoje delo. Novinarji smo se razveselili priložnosti, da bomo lahko poklepetali z ustvarjalci, kljub temu da se je izkazalo, da znajo bili 'fašenabli late', ter da je igralka Svetlana Aleksić Seka malce presenetila, saj je naredila opazno razliko v naklonjenosti pisnemu mediju oziroma televiziji, kjer je svojo 'zvezdo' s precej večjim nasmehom postavila na ogled. (Morda pa je to le moja osebna izkušnja.)

Mangartovci že snemajo novo nadaljevanko, vendar na 1. programu Televizije Slovenija lahko spremljamo njihovo nadaljevanko Mi se mamo radi, ki v trinajstih delih razkriva skrivnost babuške in z njo povezanih nesrečnih likov. Nadaljevanka je nastala po scenariju Tomaža Grubarja, Mirana Mateta, Saša Kolariča in Vojka Anzeljca, ki je tudi njen režiser. Jure Ivanušič, Mojca Fatur, Janez Starina, Uroš Smolej, Lucija Ćirović, Alenka Kozolc in Pavel Rakovec so se vživeli v svoje vloge in tako duhovnik, ropar, varnostnik, natakar, ljubimec pletejo zgodbo okoli usodne babuške. Ženski liki pa stvar le še bolj zapletejo. Napeta komedija zmešnjav bo na sporedu do 6. januarja 2007.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 25. september 2015 / 12:08

Razstava umetniške keramike

Kranj – V 3D galeriji ELBI, na cesti 1. maja 75 v Kranju, bodo v ponedeljek, 28. septembra, ob 18. uri odprli razstavo umetniške keramike. Svoja umetniška dela bodo predstavile priznane sl...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Nismo angeli, imamo se pa radi

Ljubljano je obiskala ekipa ustvarjalcev tretjega filma Mi nismo angeli, sredi oktobra so na RTV Slovenija začeli s predvajanem komedije zmešnjav Mi se mamo radi.

Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Evolucijska teorija

Test: Mercedes-Benz E320 CDI Avantgarde

Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Evropski avto leta je Ford S-max

Novi Ford S-MAX je osvojil prestižni naslov »Car of the Year 2007«, ki ga že vrsto let podeljuje 58-članska žirija specializiranih avtomobilskih revij. Fordovemu novincu je nagrada pripadla v ene...

Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Akcijski naboj

Actyon, SSangYongov terenski posebnež z Daljnega vzhoda

Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Otroci obiskali opero

Več kot sto otrok iz kranjskih vrtcev Janina, Čira čara, Čenča in Ježek si je pred kratkim v ljubljanski operi ogledalo otroško baletno predstavo Kdo je najmočnejši na svetu. Balet je Če...