Igralka Nada Macanković in režiser Petar Pašić (Foto: Tina Dokl)

Nismo angeli, imamo se pa radi

Ljubljano je obiskala ekipa ustvarjalcev tretjega filma Mi nismo angeli, sredi oktobra so na RTV Slovenija začeli s predvajanem komedije zmešnjav Mi se mamo radi.

Rock'n'roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3 je prišel v slovenske kinematografe že oktobra. 90-minutni srbski film je delo Petra Pašića, scenarij zanj so spisali Srđan Dragojević, omenjeni režiser Petar Pašić in Dimitrije Vojnov, v njem pa igrajo Srđan Todorović, Uroš Đurić, Nikola Pejakovic, Zlatko Rakonjac, Seka Aleksić, Zoran Cvijanović in drugi.

Scenarist Srđan Dragojević (Rane, Lepe vasi lepo gorijo) se v tretje vrača s svojo nenavadno parodijo na račun življenja, kjer angel in vrag s svojimi stavami postavljata na glavo življenja vsakdanjih ljudi. Tokrat se lotita dveh pevcev: Dorijana, ki je že davno prodal svoje ideale in izvaja narodnozabavno glasbo le iz želje po denarju, ter alternativnega rockerja Marka, ki v glasbi sicer uživa, a je brez prebite pare. Resnične slabosti in ugodnosti njunih življenj uvidita šele, ko s pomočjo višjih sil zamenjata identiteti.

Snemanje filma je trajalo devet tednov, na približno 40 lokacijah v Beogradu in okolici ter v kamnolomu Venčac pri Aranđelovcu. Rock'n'Roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3 je pretežno glasbeni film s številnimi originalnimi skladbami, za katere je glasbo napisal Igor Perović, besedila pa Srđan Dragojević. Kritike gledalcev so različne. Enim je všeč, drugi menijo, da je dober edino prvi del.

Večina filmske ekipe se je oglasila tudi v Ljubljani, kjer so na tiskovni konferenci oziroma prijetnem kosilu predstavili svoje delo. Novinarji smo se razveselili priložnosti, da bomo lahko poklepetali z ustvarjalci, kljub temu da se je izkazalo, da znajo bili 'fašenabli late', ter da je igralka Svetlana Aleksić Seka malce presenetila, saj je naredila opazno razliko v naklonjenosti pisnemu mediju oziroma televiziji, kjer je svojo 'zvezdo' s precej večjim nasmehom postavila na ogled. (Morda pa je to le moja osebna izkušnja.)

Mangartovci že snemajo novo nadaljevanko, vendar na 1. programu Televizije Slovenija lahko spremljamo njihovo nadaljevanko Mi se mamo radi, ki v trinajstih delih razkriva skrivnost babuške in z njo povezanih nesrečnih likov. Nadaljevanka je nastala po scenariju Tomaža Grubarja, Mirana Mateta, Saša Kolariča in Vojka Anzeljca, ki je tudi njen režiser. Jure Ivanušič, Mojca Fatur, Janez Starina, Uroš Smolej, Lucija Ćirović, Alenka Kozolc in Pavel Rakovec so se vživeli v svoje vloge in tako duhovnik, ropar, varnostnik, natakar, ljubimec pletejo zgodbo okoli usodne babuške. Ženski liki pa stvar le še bolj zapletejo. Napeta komedija zmešnjav bo na sporedu do 6. januarja 2007.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Francoza spet v napadu

Citroën Berlingo in Peugeot Partner bosta spet agresivno nastopila v razredu križancev med osebnimi avtomobili in lahkimi dostavniki.

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Dom upokojencev ne more biti bolnišnica

Stanovalka Doma upokojencev je opozorila na nekaj problemov v domskem življenju.

Splošno / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Mond na vrhu Šmarjetne

Na šestem turnirju za državno prvenstvo v taroku je na Šmarjetni nad Kranjem igralo 138 tarokistov iz vse Slovenije. Tarokisti Merkurja zadnja leta najboljši.

Splošno / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Nova generacija odličnjakov

Letos je zaključilo šolanje v kranjskih osnovnih šolah 112 učenk in učencev, ki so bili vsa leta odlični.

Splošno / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Meščanska poroka za "naj" par

V soboto, 16. junija, sta se poročila ­­­­Ana Cestnik in Peter Razboršek, ki ste ju v akciji Gorenjskega glasa in Zavoda za turizem Kranj izbrali bralci.

Kranj / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Cestni režim je treba spremeniti

Na razdalji tristo metrov sta kar dve kritični točki; prva preti voznikom na koncu Delavskega mostu, druga v bližini farme Rešet je nevarna pešcem. Na Direkciji Republike Slovenije za ceste so bili sk...