Animatorji, oblečeni v železniške uniforme, so obiskovalce slovenske stojnice v Londonu, med njimi tudi ministra Andreja Vizjaka, "zapeljali" po bohinjski železnici.

Bohinjska proga tudi v Londonu

Na največji svetovni turistični borzi v Londonu se je Slovenija predstavila tudi s 100-letnico bohinjske proge in ponudbo skupnosti Julijskih Alp.

Prejšnji teden je v Londonu potekala največja svetovna turistična borza, saj je na njej sodelovalo kar 190 držav z več kot pet tisoč razstavljavci. Seveda na tako velikem turističnem dogodku ni manjkala tudi Slovenija. Predstavitev naše države je potekala na stojnici Slovenske turistične organizacije, na 210 kvadratnih metrih pa so se predstavila številna podjetja in Lokalne turistične organizacije. Poudarek slovenske turistične ponudbe je bil letos na predstavitvi 100-letnice bohinjske železnice, zato je bil del stojnice opremljen kot replika starega železniškega vagona, predstavniki Bleda, Bohinja in turistične agencije Club iz Mosta na Soči, pa so bili napravljeni v stare železničarske uniforme, v katerih so obiskovalce vabili na »promocijsko vožnjo« po slikoviti bohinjski progi.

»Poslovni del borze je bil za Slovenijo pomemben in lahko rečem, da tudi zelo uspešen. Na tiskovni konferenci, ki jo je organizirala STO, je bila dvorana polna novinarjev, ki so v uradnem delu predstavitve poslušali nagovor ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka, o slovenskem turizmu, njegovih načrtih in razvoju pa sta govorila tudi direktor Direktorata za turizem Marjan Hribar in novi direktor STO Dimitrij Piciga. Prav tako je zbrane pozdravil veleposlanik Slovenije v Veliki Britaniji Iztok Mirošič. Po uradnem delu so gostje lahko spremljali tudi film, ki je bil posnet letos julija ob 100-letnici bohinjske proge, stoletni razvoj regije Julijskih Alp pa je z odličnim nagovorom pospremil sedaj že novi župan Bleda Janez Fajfar. Odlična sta bila pri kratki recitaciji Prešernove Železne ceste tudi Klemen Langus in Samo Gardener,« je povedala direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar, ki je tudi prepričana, da je velik obisk na stojnici Slovenije dober znak za še večje zanimanje sedanjih in novih poslovnih partnerjev ter tako tudi turistov za našo državo in seveda tudi za Gorenjsko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 22. maj 2019 / 10:20

Šibek potres v bližini Medvod

Medvode – Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo ob 16. uri zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa v bližini Medvod. Preliminarno ocenjena...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Zelišča

Poletje je čas uspevanja in nabiranja zelišč. Posadim jih v vrt in nabiram jih v naravi. Materino dušico nabiramo na Krvavcu. V začetku julija se vsako leto odpravimo na Krvavec in nabiramo to čude...

Razvedrilo / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Pil sem, draga, pil tvoj vonj, ki diši …

… je v petek na vrtu Tržiškega muzeja prepeval Istran Rudi Bučar, ki je skupaj z Istrabendom navdušil zbrane, željne istrske ljudske in avtorske folk glasbe.

Mularija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

Mladi upi karateja

V šolskem letu 2015/2016 je Karate zveza Gorenjske že tretje leto zapored uspešno izpeljala osnovnošolsko ligo v karateju, na kateri je nastopilo več kot sto učenk in učencev iz tridesetih slovenskih...

Rekreacija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

S kolesom po 'puklih'

Pokal polanskih puklov že šesto sezono združuje lokalne organizatorje kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Kultura / četrtek, 28. julij 2016 / 20:01

Radi pojejo o gorah

Na nedavnem odprtju spominske razstave del Jožeta Megliča so svojemu rojaku v čast zapeli Lomski fantje in navdušili obiskovalce. V načrtu imajo zgoščenko.