Trener Gašper Potočnik daje navodila novincu v ekipi Loka kave TCG Simonu Finžgarju. (Foto: Tina Dokl)

Veselili so se prve zmage

Košarkarji Loka kave TCG, ki so v prvem krogu letošnje lige UPC Telemach le za točko izgubili pri Zlatorogu, so na prvi tekmi v domači dvorani ugnali ekipo Kopra. V soboto prvi letošnji gorenjski obračun.

Čeprav je na uvodni tekmi domačih košarkarjev v elitni slovenski ligi v dvorani na Podnu precej časa kazalo, da bo ekipa Loka kave TCG morala čestitati za zmago gostom iz Kopra, pa se je zadnji del srečanja odigral povsem po taktu loških košarkarjev. Ti so domačim gledalcem vendarle dokazali, da njihov poraz zgolj za točko na gostovanju pri favorizirani ekipi Zlatoroga ni bil smo »presenečenje«, ampak da poleg obrambe znajo zadeti tudi koš. Teh so na koncu nanizali toliko, da se je vodstvo Primorcev hitro stopilo in da so domači zasluženo slavili zmago 84 : 75 (53 : 61, 34 : 43, 17 : 20).

»Današnja tekma je bila povsem drugačna od tiste prejšnji teden v Laškem. Tam smo fantastično igrali v obrambi, doma pa je – vsaj v prvem delu igre – obramba močno šepala, da ne rečem, da je bila katastrofalna. K sreči je šlo bolje v nadaljevanju tekme, stekel nam je tudi met in na koncu lahko fantom čestitam za zmago, v igri pa bo treba še marsikaj popraviti,« je po prvem letošnjem slavju v ligi UPC Telemach povedal trener Gašper Potočnik, ki se bo skupaj z igralci ta teden pripravljal na prvi letošnji sosedski derbi z ekipo kranjskega Triglava. »Tekma z ekipo kranjskega Triglava je vedno nekaj posebnega, na njej se lahko zgodi marsikaj. Vendar pa bomo mi v soboto šli v Kranj zato, da zmagamo in da osvojimo novi dve točki,« je dodal trener Potočnik.

Točk pa v domači dvorani nikakor ne bodo želeli oddati košarkarji Triglava, ki so v prvih dveh tekmah sezone doživeli dva poraza. Zlasti visok je bil minulo soboto proti ekipi Zlatoroga, ko so jih Laščani premagali kar 102 : 60 (77 : 51, 54 : 32, 32 : 13).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 10. junij 2015 / 19:04

Irec Nick in Američan Christopher

Vila Podvin je gostila irskega kuharja Nicka Wattsa, kuharski mojster Christopher Williams pa je obiskal Biotehniški center Naklo.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Protesti v Kranju

Pod geslom "Ejga, konc je" se ljudski upor, ki se je začel s protesti proti mariborskemu županu Francu Kanglerju, širi tudi po Gorenjskem.

Šport / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Koledar rekreacije 2013

Do 2. decembra zbiramo podatke o rekreativnih dogodkih v prihodnjem letu za pripravo koledarja rekreacije. Če pripravljate kakšen ravninski ali planinski pohod, tekaški tečaj, maraton, gorski tek...

Kronika / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Protesti se širijo tudi na Gorenjsko

Pod geslom "Ejga, konc je" se ljudski upor, ki se je začel s protesti proti mariborskemu županu Francu Kanglerju, širi tudi po Gorenjskem, včeraj se je na Jesenicah zbralo okoli sto protestnikov.

Prosti čas / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Veselo pod krivo jelko

Že štirinajstič je Kulturno turistično društvo (KTD) pod Krivo jelko v Dupljah organiziralo prireditev Vesela jesen pod Krivo jelko, dvorana v gasilskem domu pa je ´pokala po šivih´.

Avtomobilizem / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Na kratko

Volkswagen - Lang Lang in Volkswagen sta sklenila večletno pogodbo o sodelovanju. Svetovno znani pianist bo v prihodnje zastopal koncern kot njegov kulturni ambasador. V okviru partnerstva...