Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Previsoka pričakovanja osebe nasprotnega spola vas bodo postavila na realna tla. Spremembe se vam obetajo tudi v poslovnem svetu, kjer boste zasijali v svojem trenutku in pokazali boste, česa vse ste zmožni, če le verjamete vase.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Nehali se boste sprenevedati in se končno soočili z resnico. S prijatelji boste iskreno spregovorili o vsem, kar vas je težilo. Lahko se zgodi, da boste v izogib velikim zameram nase prevzeli krivdo nekoga drugega. Ne bo se izplačalo.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Odnos med vami in ljudmi, ki jih imate radi, bo drugačen, bolj poglobljen kot sicer. Čutili se boste povezane s svetom in z veseljem se boste razdajali. Srečno boste zaključili osebni projekt, ki mu je manjkala le še pika na i.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Po naključju se boste izognili obveznostim in preprosto uživali. Splet okoliščin bo pripeljal do tega, da se boste srečali z osebo, s katero že dolgo časa želite vzpostaviti kontakt. Dobrega vzdušja skratka ne bo manjkalo.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Pretirana skrb za ljudi vas je izžela in čas je, da si napolnite baterije. V tem tednu si boste privoščili nekaj razvajanja samo zase. Previdni bodite pri financah, saj se lahko v trenutku nepremišljenosti prenaglite pri svojih odločitvah.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Idej ne bo manjkalo in samoiniciativno se boste lotili dela, ki že nekaj časa čaka. Udeležili se boste dogodka, kjer pa boste težko prišli na svoj račun. Družba vam ne bo pisana na kožo in domov boste odšli razočarani.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Ljubezenska akcija bo trajala in zdelo se bo, da lepše ne bi moglo biti. Nepomembna opravila boste preložili na kasneje in se posvetili romantiki. Na delovnem mestu boste razočarani, saj vaša vnema ne bo obrodila pričakovanih sadov.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Prijateljstvo, ki ga negujete že dlje časa, bo postavljeno na preizkušnjo. Od vaše reakcije je odvisno, ali se bo še obdržalo, ali ne. Finance vam bodo poskušale zagreniti konec tedna, vendar se ne boste kar tako dali. Veselo bo v vsakem primeru.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Oseba, ki ji veliko pomenite, se bo zanašala na vaše mnenje, zato premislite, preden izrečete kaj, kar bi lahko kasneje obžalovali. Služba vam bo več kot odveč, a z mislimi na dopust boste lažje dokončali svoje delo. Čaka vas dobra novica.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Samski, čaka vas priložnost za romanco. Seveda je odvisno tudi, v kolikšni meri boste pripravljeni na spremembo. Ko boste na stran dali rutino, vam bo žal, da se niste sprostili že prej. Previdno pri poslih, saj sedaj ni najboljši trenutek.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Pomisleki, ki jih imate glede sebe, vas bodo vedno bolj ovirali pri vsakdanjih stvareh. Verjemite prijateljem na besedo, da ste storili prav. Teden se bo lepo zaključil, saj vas bo ljubljena oseba prijetno presenetila.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Notranji glas vam bo sporočal, da bi se lahko bolj potrudili glede določene zadeve. Še imate čas, da situacijo popravite, glejte le, da spet ne odlašate predolgo. Odzvali se boste povabilu in čaka vas dan, poln zanimivih izkušenj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

V Titanu deloval le en hidrant

Kamniški gasilci, ki so v ponedeljek zvečer gasili požar v podjetju Samson na območju Titana, so naleteli na slabo požarno varnost in neuporabno hidrantno omrežje.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 30. junij 2018 / 18:30

Kdo je bil don Kosto Selak (1893–1968)

Imenovani gorenjski rojak je umrl 12. junija 1968 med brati frančiškani v samostanu na Brezjah. Pol stoletja po njegovi smrti je res že čas, da ga bolje spoznamo in se zavemo, da je bil tudi pomemben...

GG Plus / sobota, 30. junij 2018 / 18:28

Dediščina arheološkega kustodiata Gorenjskega muzeja

Arheološki Kranj je poznan v svetu po najdbah iz Lajha, odkritih konec 19. in na začetku dvajsetega stoletja. Odkopanih je bilo okoli sedemsto grobov z zlatim in srebrnim nakitom, meči, dolgimi nož...

Slovenija / sobota, 30. junij 2018 / 18:26

Spomin in opomin s Peršmana

Na obnovljeni Peršmanovi domačiji v dolini Lepene nad Železno Kaplo, pod Peco na koroški strani je bilo v nedeljo tradicionalno spominsko srečanje Zveze koroških partizanov in prijateljev protifaši...

Kronika / sobota, 30. junij 2018 / 18:24

Prevara s telefonskimi klici

Kranj – Eden od slovenskih telekomunikacijskih operaterjev je policijo ta teden obvestil o pojavu t. i. wangiri klicev. Gre za klic, ki ga prejme uporabnik mobilnega telefona in se takoj po prvem z...

Gospodarstvo / sobota, 30. junij 2018 / 18:23

Največ težav s plesnijo

Po zakasneli saditvi krompirja, ki jo je povzročila preveč namočena zemlja, se pridelovalci letos soočajo s tremi velikimi problemi: plesnijo, črno nogo in pokanjem gomoljev. Kljub težavam bi letina l...