Najdaljše vrste so bile pred pultom Ane Šušteršič.

Kulinarično razvajanje na snegu

Danes se končuje štiridnevni Gourmet Cup, v okviru katerega so v nedeljo gostom na Krvavški plaži kulinarične mojstrovine pripravljali tudi kuharski mojstri z Michelinovimi zvezdicami.

Ta konec tedna so na svoj račun prišli ljubitelji vrhunske kulinarike. Podjetje Jezeršek je znova organiziralo večdnevni kulinarični dogodek Gourmet Cup, ki se s smučanjem na krvavcu v družbi dobrot izpod kuhalnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža končuje prav danes na Krvavcu.

Dogodek je že v soboto odprla nova sodniška trojka prihajajočega televizijskega kuharskega šova MasterChef Slovenija Bine volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Chefi so gostom z izbranimi dobrotami postregli v kabinskih gondolah s t. i. večerjo na zajli.

Že tako lep nedeljski sončen dan pa so na plaži ob krvavškem smučišču dodatno začinili vrhunski kuharski mojstri. Poleg Slovencev je bil med njimi tudi Ivan Bombieri, Italjan z Michelinovo zvezdico, ki sicer goste razvaja v svoji restavraciji v Udinah, je na Krvavcu postregel s slastnimi ravioli, polnjenimi z mehko polento. Kdor pa je želel preizkusiti, kako okusna je jed izpod prstov kuharja, ki se lahko pohvali s kar dvema prestižnima zvezdicama, je lahko preizkusil sladico Giuseppeja Mancina. Ne glede na spoštovanja vredno »konkurenco« pa se je najdaljša vrsta vila pred pultom »domačinke« Ane Šušteršič iz Gostinstva Jezeršek. Speglan nedeljski sendvič s Krvavca, kot ga je poimenovala, pozornosti ni vzbujal le zaradi atraktivne toplotne obdelave (beri: »peglanja«) s starim likalnikom, temveč tudi zaradi odličnega okusa. Greha vredne pa so bile seveda tudi kulinarične kreacije preostalih kuharskih mojstrov, ki so svoje znanje pokazali v nedeljo na Krvavcu. Ponudbo so dodatno popestrili s svežimi ostrigami in izbranim vinom ter penino.

V začetku tedna se je kulinarična karavana Gourmet Cupa preselila na Ljubljanski grad, kjer so včeraj gostili svetovno priznano mojstrico Ano Roš in njene goste, ki so 120 gostom postregli kar z devethodnim menijem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / nedelja, 3. maj 2015 / 12:23

V Kranju bodo tekli bosi

Kranj – Bosonogi maratonec Marko Roblek v sodelovanju s Športnim centrom Maratonc v nedeljo, 3. maja, v Kranju organizira 5. Slovenski bosi tek. Gre za druženje netekmovalnega značaja. Ni startnine...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 26. julij 2007 / 07:00

Igre v naravi (3)

Tokrat nekaj gibalnih iger, ki poleg zabave nudijo tudi razvijanje motoričnih spretnosti. Otroci smo nekdaj zelo radi kotalili gume. Vedno se najde kakšna guma, če ne doma pa pri sosedu. Otroke r...

Nasveti / četrtek, 26. julij 2007 / 07:00

Koper

Koper je že stoletja poznana začimba v kulinariki, je aromatična enoletna rastlina, ki zraste do 120 centimetrov visoko. Ima značilno nitasto deljene lističe in majhne rumene cvetove v kobulih. Izv...

Nasveti / četrtek, 26. julij 2007 / 07:00

Bambus

Vročina je ubijajoča tudi za cvetoče rože, ki trpijo na vročini in jo nekatere slabo prenašajo. Sploh tiste, ki imajo raje senčnate lege, imajo v koritih dovolj vlažno zemljo, vendar lis...

Nasveti / četrtek, 26. julij 2007 / 07:00

Velik "čekan"

Babji zob (1128 m): Na severozahodnem delu Jelovice iz mogočne planote štrli osamela skalna špica, kar je vrhu tudi dalo značilno ime. Babji zob je dobro viden iz blejsko-radovljiške kotline, z bohinj...

Zanimivosti / četrtek, 26. julij 2007 / 07:00

Iz Argentine na Triglav in Bled

V ponedeljek so končali enomesečni obisk v Sloveniji dijaki petega letnika slovenskega srednješolskega tečaja iz Buenos Airesa v Argentini. Večina jih je bila prvič v domovini svojih starih staršev in...