Delavnica o kakovosti mesnih izdelkov
Gozd - Martuljek – Kmetijska svetovalna služba bo v sredo, 7. februarja, ob 10. uri pripravila v kulturno-gasilskem domu v Gozdu - Martuljku delavnico o senzorični kakovosti domačih mesnin. Najprej bo predavanje o uporabi dodatkov – aditivov, pripravi ovitkov, označevanju suhomesnatih izdelkov ter o značilnostih senzoričnega ocenjevanja izdelkov, potlej pa bo še praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, ki jih izdelujejo na kmetijah. Vsak lahko prinese na delavnico na ocenjevanje le en izdelek, pomembno je, da je cel in ne prerezan, opremljen pa mora biti tudi z deklaracijo. Vsi udeleženci bodo poskusili in ocenili vse izdelke. Delavnico bo vodila Irena Kos iz Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, ki že vrsto let ocenjuje izdelke na razstavi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju. Prijave za udeležbo na delavnici sprejemata do 2. februarja do 12. ure kmetijski svetovalki Vanja Bajd Frelih in Ana Beden.