Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Že kar nekaj časa ste se otepali različne družbe z izgovorom, da nimate časa. Tokrat vam to ne bo uspelo. Navsezadnje se boste imeli še kar lepo. Lepo presenečenje pa vas čaka tudi pri financah, saj boste dobili darilo v obliki denarja.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Cel teden boste polni energije letali naokoli in postorili še marsikaj za nazaj. Strah, da bi kaj ušlo vašim očem, je odveč. Veliko bolj se boste začeli posvečati ljubezni oziroma partnerju. V dvoje je lepše, kajne? Obeta se vam daljša pot.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Okoli sebe si naredite tišino in bodite malo sami s seboj. S tem si boste ustvarili nov pogled in prihodnost se vam bo zdela veliko prijetnejša in svetla. Izogibajte se zunanjih vplivov, saj vam to zgolj škoduje. Presenečeni boste.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Zmanjkovalo vam bo prostega časa, in če boste hoteli imeti trenutek zase, se boste morali kar pošteno potruditi. Odvisno bo le, koliko vam bo vse skupaj pomenilo in se boste odpovedali tistim stvarem, ki naj ne bi bile na prvem mestu.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Ko se greste skrivalnice, lažete tudi sami sebi. Vsemu temu boste naredili konec in si vzeli pet minut za resnico. Lažje boste zadihali in kolo sreče se obrne vam v korist. Na delovnem mestu se boste zavzeli za svoje interese.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Ker boste začeli gledati na dogajanja z drugega zornega kota, se vam ne bo zdelo več marsikaj nerešljivo. Spoznali boste napake in seveda kako se jim izogniti. Čisto vsaka stvar v življenju ima svoj namen. Finance se vam bodo obrnile ne bolje.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Cel teden se boste morali odločati za pomembne zadeve. Nekatere bodo tudi take, ki ne bodo povezane z vami, a vseeno bodo ključnega pomena. Veliko boste razmišljali o nekom, ki vam je bolj pri srcu, kot si mislite. Akcija!

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Veselili se boste nepričakovanega denarja. Prijateljem boste pomagali reševati težave. Na delovnem področju vam bodo končno prišle prav vaše dolgoletne izkušnje. Skrbi, ki si jih delate zaradi zdravja, so nepotrebne.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

V naslednjih dneh boste na prvo mesto postavili sami sebe. Posvetili se boste hobijem in družabnemu življenju. Po preteklih napornih dneh si to vsekakor zaslužite. Velike misli in spomine vam bo sprožili nekdo, na katerega ste že pozabili.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

V prihodnje boste imeli veliko energije, kar boste s pridom uporabili. Če se boste odločali o kakšnem sodelovanju, je uspeh neizbežen. Sami s sabo boste karseda zadovoljni. Glejte, da ne boste pretiravali.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Na čustvenem področju se boste prav kmalu znašli med dvema ognjema. Takemu preobratu boste kar težko sledili. Enkrat nič, drugič preveč. Rešita vas vaša razsodnost in modrost. V družbi sorodnikov se boste prijetno počutili.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Res vam zadnje dni zvezde niso bile naklonjene, a vse to se bo hitro spremenilo. Že v sredini tedna vas bo poiskala sreča in vse vam bo naklonjeno, česarkoli se boste lotili. Tudi v ljubezni boste izkoristili vse dane možnosti in zadovoljni boste.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Za nesrečo kriv voznik

Za ponedeljkovo prometno nesrečo nemškega avtobusa na gorenjski avtocesti je bil kriv 54-letni voznik, saj je bil avtobus brezhiben, so sporočili iz policije.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sobota, 30. september 2017 / 18:57

Adam za odkrivanje demence

Število dementnih bolnikov naj bi se v naslednjih petindvajsetih letih več kot podvojilo. Slovenski projekt Adam omogoča razvoj novih metod za diagnostiko.

Gorenjska / sobota, 30. september 2017 / 18:57

Skupaj močnejši

Občine Kamnik, Domžale, Mengeš, Moravče in Trzin so nedavno zaključile veliko, uspešno skupno zgodbo, ki je – kot poudarjajo prav vsi vpleteni župani – ne bi bilo, če moči ne bi združili i...

Kronika / sobota, 30. september 2017 / 15:59

Banka zrušila projekt

Do izgradnje medicinskega centra v Šmartnem po besedah njegovega idejnega vodje Rajka Sjekloča ni prišlo zaradi prijave Gorenjske banke: »Tedaj se je zadeva zrušila, pošla nam je motivacija.«

Šport / sobota, 30. september 2017 / 15:58

Nove stopničke za paraplezalca Selaka

Škofja Loka – Z novimi uspehi nadaljujejo tudi v slovenski paraplezalni reprezentanci, ki je nastopila na tekmi svetovnega pokala na Škotskem. Škofjeločan Gregor Selak (ŠPD Gre gor), športni plezal...

Kultura / sobota, 30. september 2017 / 15:57

Abonma že peto leto

Letošnji abonma Nasmejmo se! prinaša šest odličnih komedij najboljših slovenskih gledališč.