Novo pridobitev so v Ihanu slavnostno odprli ravnatelj OŠ Domžale Uroš Govc, vodja Podružnične šole Ihan Marta Krabonja, direktorica Knjižnice Domžale Barbara Zupanc Oberwalder in župan Toni Dragar.

Nova šola in knjižnica

Občina Domžale je z uradnim odprtjem zaključila eno največjih letošnjih naložb – gradnjo prizidka k podružnični šoli v Ihanu, znotraj katere so odprli tudi Krajevno knjižnico Ihan.

Ihan – Slovesno odprtje podružnične šole v Ihanu je številne krajane in goste v veselem vzdušju združilo skoraj natanko leto dni po položitvi temeljnega kamna. Gradnja, potekala po predvidenem načrtu in v okviru začrtanega terminskega plana, je bila končana ob koncu poletnih počitnic, stavbo pa so svojemu namenu uradno predali v sredo, 20. septembra.

Kot je na odprtju povedal župan Toni Dragar, bo nova šola, ki jo je kot otrok, takrat sicer še bistveno manjšo, obiskoval tudi sam, ihanskim otrokom olajšala pot v šolo, saj se jim tako ne bo več treba voziti v matično Osnovno šolo Domžale, ta pa bo pridobila nekaj prostora in se tako za nekaj časa izognila prostorski stiski. Iz matične šole je z letošnjim šolskim letom tako odšlo devetdeset učencev, v ihansko šolo pa je zdaj tako vpisanih 213 učencev. »To je velik dan za Ihan. Zelo sem ponosen, da je v Ihanu zrastel takšen šolski kompleks. Danes odpiramo šolo za naše otroke, za našo prihodnost. Investicija je plod dela občinske uprave, mojih sodelavcev v sodelovanju z matično šolo. Prepričan sem, da boste zadovoljni, saj bomo danes, točno eno leto po položitvi temeljnega kamna, slovesno odprli novo podružnično šolo,« je ponosno povedal župan.

V sklopu investicije so uredili nov prizidek z zunanjim igriščem, obnovili so Šolsko ulico, ki pelje mimo šole, in zgradili novo avtobusno postajališče. Za potrebe delovanja šole je bila v bližini postavljena tudi nova transformatorska postaja TP Ihan šola in srednjenapetostna povezava iz TP Ihan center.

Ne le večje šole, v Ihanu so se z novim šolskim letom razveselili tudi svoje knjižnice. V pritličju šolskega objekta je svoje prostore namreč dobila Krajevna knjižnica Ihan, enota Knjižnice Domžale.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 20. maj 2013 / 23:38

Ena, vedno bogatejša pot

V Mali Galeriji je na ogled razstava del akademskega slikarja Franca Vozlja.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sobota, 30. september 2017 / 18:57

Adam za odkrivanje demence

Število dementnih bolnikov naj bi se v naslednjih petindvajsetih letih več kot podvojilo. Slovenski projekt Adam omogoča razvoj novih metod za diagnostiko.

Gorenjska / sobota, 30. september 2017 / 18:57

Skupaj močnejši

Občine Kamnik, Domžale, Mengeš, Moravče in Trzin so nedavno zaključile veliko, uspešno skupno zgodbo, ki je – kot poudarjajo prav vsi vpleteni župani – ne bi bilo, če moči ne bi združili i...

Kronika / sobota, 30. september 2017 / 15:59

Banka zrušila projekt

Do izgradnje medicinskega centra v Šmartnem po besedah njegovega idejnega vodje Rajka Sjekloča ni prišlo zaradi prijave Gorenjske banke: »Tedaj se je zadeva zrušila, pošla nam je motivacija.«

Šport / sobota, 30. september 2017 / 15:58

Nove stopničke za paraplezalca Selaka

Škofja Loka – Z novimi uspehi nadaljujejo tudi v slovenski paraplezalni reprezentanci, ki je nastopila na tekmi svetovnega pokala na Škotskem. Škofjeločan Gregor Selak (ŠPD Gre gor), športni plezal...

Kultura / sobota, 30. september 2017 / 15:57

Abonma že peto leto

Letošnji abonma Nasmejmo se! prinaša šest odličnih komedij najboljših slovenskih gledališč.