Za lačne igre?
Slovenska kuharska reprezentanca, ki deluje v okviru Društva kuharjev in slaščičarjev (DKSS), v svoje vrste vabi pet novih obetavnih kuharskih reprezentantov, ki bodo Slovenijo zastopali na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini. V kampanji, ki so jo poimenovali Si lačen igre?, nagovarjajo vse, ki jim kuhanje predstavlja strast in bi se radi pridružili članski reprezentanci.
Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije že več deset let nadaljuje tradicijo slovenskih kuharskih združenj, njegovi člani pa so, kot je pojasnil predsednik DKSS Tomaž Vozelj, tako priznani domači kuharski strokovnjaki kot mladi kuharji na začetku svoje profesionalne kariere. »Naš glavni namen je združevanje stroke, izmenjevanje bogatih izkušenj med člani, spremljanje najnovejših svetovnih kulinaričnih trendov ter izobraževanje v skladu z njimi; vpeljevanje novosti pri pripravi najrazličnejših jedi, sodelovanje na kulinaričnih dogodkih in tekmovanjih ter promoviranje kuharskega poklica. Najbolj opazen del sta obe nacionalni kuharski reprezentanci, tako članska kot mladinska,« pojasnjuje Vozelj.
Vsi, ki bi želeli sodelovati v izboru za člane reprezentance, lahko svojo prijavo oddajo do 5. februarja 2017 na spletni strani www.chefsofslovenia.si, kjer dobite tudi številne informacije v zvezi s prijavo, lahko pa celo priporočite prijatelja.
In kakšne lastnosti mora imeti dober reprezentant? Predvsem mora biti podkovan strokovno, gnati pa ga mora želja po osebnem in strokovnem nadgrajevanju. Ker uspehi celotne reprezentance slonijo na timskem delu, morajo biti reprezentanti sposobni skupinskega dela, odlikovati pa jih morata tudi delovna disciplina in časovna prilagodljivost.
Posamezniki, ki sestavljajo člansko kuharsko ekipo, predstavljajo vrh slovenskih kuharjev. Med njimi je kar nekaj Gorenjcev. Nekdanji člani so bili tudi danes sodnica slovenskega MasterChefa Alma Rekić pa kuharski mojster Igor Jagodic, podvinski chef Uroš Štefelin – sicer za kratek čas. Marka Pavčnika smo spremljali na televiziji in pravi, da ima leta v reprezentanci v lepem spominu. Dodaja: »Gre za odlično priložnost predvsem za mlade, še neuveljavljene kuharje, ki na ta način širijo mrežo poznanstev in spoznavajo svetovne kulinarične trende. Dober občutek je, ko trdo delaš za neko stvar, nato pa skupaj z ekipo žanješ uspehe.«



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
