Alfonz Medved, Kranj: »Ureditev z licencami se mi zdi boljša, čeprav menim, da se storitve ne bodo nič pocenile. Z dimnikarji imam tako dobre kot tudi slabe izkušnje, včasih na primer pridejo tudi brez potrebe.« / Foto: Gorazd Kavčič

Z dimnikarji je cirkus

Po novem letu bo namesto koncesijskega začel veljati licenčni sistem izvajanja dimnikarskih storitev, ki uporabnikom prinaša prosto izbiro dimnikarskega podjetja z licenco, država pa bo določila najvišje cene storitev. Bo nova ureditev boljša?

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / petek, 16. oktober 2015 / 14:34

Odprli še čistilno napravo v Retečah

Po petnajstih mesecih poskusnega obratovanja je dobila uporabno dovoljenje tudi čistilna naprava v Retečah, še zadnji objekt v velikem projektu urejanja porečja Sore. V sredo so jo uradno predali v up...

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 3. november 2016 / 15:50

Letos spet rekordna sezona

Število nočitev se je na Bledu letos povečalo za več kot deset odstotkov, čeprav so že o lanski turistični sezoni govorili v presežkih.

Rekreacija / četrtek, 3. november 2016 / 15:24

Hodil po Iranu

Ladislav Vidmar nadaljuje z »etapno« hojo proti vzhodu. Letos je v 32 dneh prehodil 1550 kilometrov, do Mashhada v Iranu. Cilj je Lhasa v Tibetu. Do tam ima še od tri do štiri tisoč kilometrov.

Razvedrilo / četrtek, 3. november 2016 / 15:23

Spopad improvizatorjev

V Prešernovem gledališču v Kranju je potekala prireditev Spopad generacij, dvodnevni turnir gledališke improvizacije, na katerem ni manjkalo smeha, zmagala pa je ekipa z imenom Mladi in Gaja.

Kranj / četrtek, 3. november 2016 / 15:21

Poprijele so za metle in krpe

Goodyearove prostovoljke rade pomagajo, pred kratkim pa so na pomoč priskočile v Centru Korak in Varstveno-delovnem centru v Kranju.

Gorenjska / četrtek, 3. november 2016 / 15:20

Originalni klin iz jubilejne Zajede

Šestnajstega oktobra je minilo petdeset let, odkar je bila Zajeda v ostenju Dolške škrbine nad Zgornjimi Ravnmi prvič preplezana.