V sklopu kohezijskega projekta Občina Kamnik gradi tudi kanalizacijo v Tunjicah.

Prvi kohezijski odločbi

Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko je prejšnji petek izdala prvi odločitvi o finančni podpori projektom v okviru izvajanja programskega obdobja 2014–2020, in sicer za naložbi gradnje kanalizacije in vodovoda na območju Domžale-Kamnik, ki ju vodi Občina Kamnik.

Kamnik – Občina Kamnik je kot vodilna občina v omenjenih dveh projektih tako prva prejemnica evropskega denarja za prihodnjo finančno perspektivo za izgradnjo kanalizacije in vodovodne infrastrukture, na katerega je skupaj z ostalimi občinami v projektu (Cerklje na Gorenjskem, Domžale, Komenda, Mengeš in Trzin) nestrpno čakala že več let, še zlasti od lanskega junija, ko so denar za začetek gradnje založili sami.

Projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Domžale-Kamnik ter Oskrba s pitno vodo na območju Domžale - Kamnik sta ocenjena na dobrih petdeset milijonov evrov, Kohezijski sklad EU pa bo prispeval slabih 31 milijonov evrov. Kot sporočajo z ministrstva za okolje in prostor, bo v okviru prvega projekta zgrajena kanalizacija v skupni dolžini dobrih 47 km in enaindvajset črpališč, nadgrajena bo tudi centralna čistilna naprava do zmogljivosti 149 tisoč populacijskih ekvivalentov z novo biološko linijo in uvedbo terciarne stopnje čiščenja odpadne vode. S tem bo zgrajena ustrezna infrastruktura za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda, pri čemer se bodo zmanjšali tudi vplivi na okolje. V okviru projekta Oskrba s pitno vodo na območju Domžale-Kamnik bo zgrajen vodovod Vrhpolje-Šmartno in objekti na vodovodnem omrežju v Tuhinjski dolini; urejeno bo vodovodno omrežje na južnem delu vodovodnega sistema Kamnik, nadgrajen vodovodni sistem Domžale in priključen vodovodni sistem Mengeš. Skupno bo zgrajenih dobrih trideset km vodovodnih cevi, deset črpališč in pet vodohranov. Projekt bo omogočil priključitev približno 38 tisoč prebivalcev na sistem javne oskrbe s pitno vodo, prispeval k zmanjšanju vodnih izgub in izboljšanju kakovosti oskrbe s pitno vodo ter življenjskih pogojev prebivalcev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 6. junij 2008 / 07:00

George W. Bush prihaja v Slovenijo

Slovenija se že pripravlja na enega najpomembnejših dogodkov v času svojega predsedovanja Evropski uniji, na obisk ameriškega predsednika Georga W. Busha.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 15. avgust 2015 / 21:00

Tudi Romi romali na Brezje

Tako kot vsak človek prihajajo tudi Romi na Brezje z osebnimi stiskami in prošnjami, pa tudi z zahvalami.

Radovljica / sobota, 15. avgust 2015 / 20:00

Delo za dobro vseh

Nekaj tisoč ljudi je na veliki šmaren romalo na Brezje, kjer je dopoldne maševal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je pred leti tudi sam deloval na Brezjah.

Kronika / sobota, 15. avgust 2015 / 18:00

Ob prehitevanju trčil v motorista

V soboto nekaj po 13. uri je v prometni nesreči na Jezerskem umrl motorist.

Kamnik / sobota, 15. avgust 2015 / 09:56

Prvi kohezijski odločbi

Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko je prejšnji petek izdala prvi odločitvi o finančni podpori projektom v okviru izvajanja programskega obdobja 2014–2020, in sicer za naložbi gradnje kan...

Gospodarstvo / sobota, 15. avgust 2015 / 09:51

T-2 (spet) v stečajnem postopku

Višje sodišče v Ljubljani je v začetku avgusta začelo stečajni postopek za družbo T-2, njena večinska lastnica družba Garnol iz Kranja in drugi družbeniki pa so že napovedali, da bodo uporabili vsa pr...