Petkova ekipa, ki je v Vili Podvin ponovno poskrbela za pravo kulinarično razvajanje zahtevnih brbončic gostov. / Foto: AB

Ognjena zabava

Tako so naslovili zabavni kulinarični večer v Gostilni pod Krvavcem in podnaslovili s Čarobna kuhinja. Zabaven jedilnik je bil delo gorenjskega tekmovalca iz zadnjega kuharskega šova Gostilna išče šefa Anžeta Oblaka. Vila Podvin pa je v kuhinji ponovno združila tri chefe. Tokrat četrto leto in že desetič.

Poseben petkov večer s tremi prepoznavnimi imeni gorenjske in slovenske kulinarike – Bine Volčič, Uroš Štefelin in Igor Jagodic – je tokrat gostil še eminentne goste: Alessandra Gavagne in Joška Sirka iz znamenite La Subide z italijanske strani Goriških brd, jedi na bogatih in za kuharske mojstre značilnih krožnikih pa so pospremila vina Mihe Batiča iz Šempasa. Za uvod v dogodek so poskrbeli lokalni dobavitelji z Dežele, ki so na terasi in vrtu Vile ponovno pripravili sejem. Za dodatno popestritev desetega kuhanja treh chefov so poskrbeli tudi s simbolno zasaditvijo trte, prijetno opravilo pa zaupali Šparonovcem (gorenjsko vinogradniško društvo) oziroma njihovem predsedniku Cirilu Globočniku.

Tokratni meni je imel sedem hodov, enega je pripravil tudi Gavagna, Sirkov sorbet z njegovim kisom pa so gostje lahko okušali že v uvodnem delu dobrodošlice na vrtu Vile.

Istočasno pa je Ognjeno zabavo in Čarobno kuhinjo, zabaven kulinaričen dogodek, gostila Gostilna pod Krvavcem. Po besedah Benjamina Rezarja so lani na tem področju malce počivali, letos pa najprej v goste povabili Anžeta Oblaka, znano kuharsko ime zadnjega priljubljenega šova Gostilna išče šefa. Žal jo je na petek Anžetu zagodlo zdravje, tako da je na pomoč ekipi glavnega kuharja domače gostilne Andraža Zupančiča priskočil Tomaž Pečnik in s skupnimi močmi je Andrejev meni našel pot na krožnike. Hišni hamburger, Pop-čemaževa juha, Špargljevi navihanci, Do nebes in nazaj, Čokoladna eksplozija so bila imena krožnikov, ki so jih poročili z vini iz kleti Goriških brd, in so se popolnoma podala izbranemu imenu večera. Izbor vina so sicer prepustili gostom, vendar je domače strežno osebje o povezovanju hrane in vina dobro poučeno.

Za pravi 'ognjeni' in glasbeni takt zabave pa so ves večer skrbeli navihani in razigrani Ognjeni muzikanti. S kratkimi kuharskimi vložki v živo, kjer je Pečnik gostom (pa tudi z njihovo pomočjo) pokazal, kako recimo naredimo in napolnimo raviol za Špargljeve navihance, so zabavo prav nadgradili. Vlogo povezovalke dogajanja pa so tokrat zaupali Urški z Radia Gorenc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 6. maj 2013 / 07:00

Najboljša je bila Viktorija

Letošnji Sea Opening je potekal že tretjič, Muštrinovci so bili zadovoljni z udeležbo, da pa je bila glasbena spremljava popolna, je poleg starega znanca tovrstnega druženja DJ Igorja prišel tudi Vili...

Objavljeno na isti dan


Gorenja vas-Poljane / četrtek, 6. maj 2010 / 07:00

Nadaljevanje urejanja panoramske ceste

Gorenja vas - V sklopu rekonstrukcije drugega odseka panoramske ceste Avhež – stara šola (prvi del je bil urejen lani) bodo na 150 metrih urejeni cesta, pločniki in javna razsvet...

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 6. maj 2010 / 07:00

Konec smučarske sezone na Krvavcu

Krvavec - V soboto, 1. maja, se je na Krvavcu končala smučarska sezona. V dolini so bile zadnje aprilske dni prav poletne temperature, na Krvavcu pa so v soboto še smučali. Letoš...

Bled / četrtek, 6. maj 2010 / 07:00

Doživetje za vso družino

Pustolovski park Bled, ki ga bodo odprli ta konec tedna, sestavlja pet različnih avanturističnih poti s 65 različnimi plezalnimi elementi.

Zanimivosti / četrtek, 6. maj 2010 / 07:00

Hudomušnost in dobrovoljnost pri stotih

Jesenice - V jeseniški občini so v zadnjih mesecih kar tri občanke praznovale stoti rojstni dan. Nazadnje je 23. aprila ta visoki jubilej dočakala Angela Intihar s Slovens...

Kranj / četrtek, 6. maj 2010 / 07:00

Pahor: Ko je najtežje, smo najboljši

Lep praznični dan je na prvomajska prizorišča privabil več tisoč ljudi. Na Joštu so praznik dela praznovali že šestintridesetič, tokrat s slavnostnim govornikom: predsednikom vlade Borutom Pahorjem.