Spektakularni skok v največji 'jacuzzi' na slovenskih smučiščih / Foto: Primož Pičulin

Jubilejni skoki v ledeno lužo

Za adrenalinsko in mokro slovo od smučarske sezone na Krvavcu je poskrbelo pestro dogajanje na jubilejni deseti družabni prireditvi Luža.

Edinstven dogodek, kjer smučarji in deskarji vseh generacij na vodi sredi smučišča, oblečeni v izvirne kostume – tokrat od nogometaša Maradone z legendarno desetko, simpatične gorile in ostalih prikupnih primerkov živalskega kraljestva – izvajajo akrobatske trike in spektakularne skoke, je tokrat potekal že desetič. Množici obiskovalcev je zastajal dih ob vragolijah več kot štiridesetih tekmovalcev, ki so se pogumno potapljali v več kot dvajsetmetrsko lužo, katere temperatura je bila le nekaj nad lediščem. Vse je ocenjevala strokovna žirija pod vodstvom 'strogega' deskarja na snegu, vrhunskega Žana Koširja, zasluženega aplavza pa je bil deležen prav vsak, ki je zbral pogum za spust prek luže, med njimi tudi najmlajša udeleženka Hana Rooss, ki šteje toliko let kot sama prireditev.

Začelo se je že dan prej s treningom za ogrevanje, končalo pa po tekmovanju v tunelu ob luži, kjer se je razvila energična plesna zabava. Medtem ko so tekmovalci v svojevrstnem stilu preverjali temperaturo luže, so se drugi obiskovalci zabavali in kratkočasili z nagradnimi družabnimi igrami, pozibavali ob ritmih raperja Zlatka ter se krepčali v snežnem baru.

Tudi jubilejna Luža je – kot vedno – postregla z razgibano zabavo, dobro družbo in kulinaričnimi specialitetami, skoki prek luže pa so poželi občudovanje in obilo smeha. Luža tako še vedno ostaja osrednja atrakcija med dogodki na snegu, saj na sodoben način združuje različne športne panoge in zabavo ter tako pooseblja pravi adrenalinsko-zabavni preskok iz zimske v pomladno sezono. Prireditev sicer tradicionalno zaključuje smučarsko sezono na priljubljenem Krvavem zobu, letos pa jo bodo zaradi ugodnih snežnih razmer – sneg je naletaval tudi ta vikend – v zadovoljstvo vseh smučarskih navdušencev podaljšali še za teden dni, do 12. aprila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Namesto Colorja trgovski center

Medvode - Na območju nekdanjega Colorja v središču Medvod, ob glavni prometnici proti Ljubljani, bodo gradili stanovanjsko-trgovsko-poslovni kompleks, ki so ga poimenovali Medvod...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 7. april 2015 / 15:14

Ob zaključku še podelitev nagrad

Danes zvečer bo v Prešernovem gledališču zaključna slovesnost 45. Tedna slovenske drame.

Gospodarstvo / torek, 7. april 2015 / 12:56

Uvajajo najmodernejšo linijo v Evropi

Škofja Loka – V podjetju Knauf Insulation bodo vendarle izpeljali 25-milijonsko naložbo v popolno prenovo ene izmed treh linij za proizvod­njo kamene volne. Kot smo poročali v začetku leta, so bili...

Kranj / torek, 7. april 2015 / 12:52

Trkljali so pirhe po grabljah

Tradicionalno odprto prvenstvo v sekanju pirhov na Kokrici na velikonočni ponedeljek je več kot tekmovanje. Je ohranjanje starih običajev, kot je valicanje oz. trkljanje, in je tudi druženje.

Nasveti / torek, 7. april 2015 / 12:51

Pirhi in potica

Velikonočni prazniki so mimo. Z velikonočnim ponedeljkom so le podaljšan vikend, saj bodo kmalu prvomajski prazniki. Velika noč je za nas obiskovanje obredov in seveda navad, ki jih vztraj...

Razvedrilo / torek, 7. april 2015 / 12:51

Jubilejni skoki v ledeno lužo

Za adrenalinsko in mokro slovo od smučarske sezone na Krvavcu je poskrbelo pestro dogajanje na jubilejni deseti družabni prireditvi Luža.