Kitajski rezanci z zelenjavo in puranom
Testenine lahko pripravite na nešteto načinov. Za popestritev vašega jedilnika vam tokrat priporočam, da jih pripravite na kitajski način.
Za pripravo kitajskih rezancev za dve osebi potrebujete: 200 g kitajskih testenin, 250 g puranjega fileja, 1 čebulo, 1 rdečo papriko, vložene gobe, 1 bučko, 1 korenje, 1 žlico sojine omake, česen, moko, sol, mleto rdečo papriko, 2 žlici olja, 2 dcl jušne osnove.
Zelenjavo operite. Čebulo sesekljajte, papriko narežite na podolgovate rezine, korenje na tanke trakove, bučko na kolesa. Puranje meso narežite na kocke, ga osolite in povaljajte v moki. V voku ali ponvi segrejte olje in prepražite čebulo. Dodajte puranje meso in pecite, dokler ne dobi skorjice. Dodajte ostalo zelenjavo, gobe in česen. Vse skupaj osolite, potresite z mleto rdečo papriko in dušite na zmerni temperaturi približno deset minut. V omako vmešajte sojino omako, zalijte z jušno osnovo ali vodo. V omako vmešajte približno dve žlici moke, da se zgosti.
V osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilu, jih odcedite in dodajte omaki. Dobro premešajte in še malo pokuhajte, da se vse sestavine dobro povežejo. Jed servirajte na krožnike in okrasite z zelenjavo.
Nasvet: Če nimate na voljo kitajskih testenin, lahko uporabite druge testenine; primerni so špageti ali rezanci. Tudi gobe ali katero drugo zelenjavo lahko zamenjate ali izpustite. Začimbe, kot so mleti ingver, kari, kurkuma, poper …, še dodatno popestrijo jed.