Podpis pogodbe za gradnjo vodovodnega omrežja. Od leve: Tadej Veber in Saša Kovačič iz družbe DRI upravljanje investicij, župan Miha Ješe, Tomaž Porenta iz podjetja IMP Proment in župan Milan Čadež. /Foto: Gorazd Kavčič

Začeli bodo obnavljati vodovode

V Škofji Loki so slovesno podpisali pogodbo za izvedbo gradbenih del, inženiring in nadzor v projektu oskrbe s pitno vodo, ki jo občinanam Škofja Loka in Gorenja vas Poljane sofinancirata tudi država in evropski kohezijski sklad.

Škofja Loka - Škofjeloški župan Miha Ješe je podpisal pogodbo z izvajalcem gradbenih del, direktorjem podjetja IMP Proment Tomažem Porento, za inženiring in nadzor pa s Sašo Kovačičem, generalnim direktorjem, in Tadejem Vebrom, članom poslovodstva družbe DRI upravljanje investicij. Pogodba z izvajalci za občino Gorenja vas Poljane je bila podpisana že ob koncu minulega leta in gradbena dela na tem območju že potekajo, smo na novinarski konferenci ob predstavitvi skupnega projekta slišali od župana te občine Milana Čadeža.

Projekt oskrbe s pitno vodo je vreden 16,4 milijona evrov, evropsko sofinanciranje je odobreno v višini 8,9 milijona. Oskrba s pitno vodo je bila na območju občin v preteklosti večkrat motena, voda nekakovostna, nekateri sistemi pa zlasti na območju Škofje Loke na meji zmogljivosti, po besedah župana Miha Ješeta predvsem na tri kilometre dolgem vodovodu Trata - Godešič - Reteče. S slednjim se tudi najbolj mudi , je dodal župan Ješe, sicer pa morajo biti vsi vodi dokončani leta 2015. Dela se bodo začela v drugi polovici septembra. Vgrajenih bo več kot 35 kilometrov novih cevovodov, tri črpališča z vrtinami, pet vodohranov, zbirni jašek za vrtine in klorinatorska postaja ter urejeno vodno zajetje Hotovlja, s čimer naj bi 22 tisoč prebivalcem zagotovili boljšo in varnejšo preskrbo s pitno vodo in omogočili tudi nove priključitve na vodovod.

Kaj bo novega na področju oskrbe z vodo v obeh občinah? Na vodovodnem sistemu Škofja Loka bodo posodobljeni vodovodi v Puštalu, med Visokim in Škofjo Loko, v naseljih Stara Loka, Virlog, Binkelj, Trnje in v delu Podlubnika, hkrati s posodobitvijo vodov Trnje, Stara Loka, Reteče in Draga bo narejen tudi vodohran Trnje, obnovljen vodovod Hotovlja - Visoko in kot že omenjeno Trata- Godešič - Reteče. Poleg vodovodnih objektov bodo zgrajene tudi dovozne poti do njih. Na območju občine Gorenja vas - Poljane, kjer bodo po besedah župana Milana Čadeža za 16 kilomtrov cevovodov in več drugih objektov porabili 3,3 milijona evrov , od tega le 15 odstotkov iz občinskega proračuna, projekt vključuje gradnjo vodovodnega sistema Trebija - Poljane - Škofja Loka in gradnjo več podsistemov. Župana sta ob predstavitvi projekta in skorajšnjem začetku gradnje poudarila tudi zasluge »garniture« županov in takratnih uprav štirih občin na Škofjeloškem iz mandata 2002 -2006, ko so se odločili, da se lotijo urejanja porečja Sore (kanalizacij, čistilnih naprav in oskrbe z vodo) v skupnem projektu, ločenem od projektov preostale Gorenjske.

Obveščanje javnosti o projektu oskrbe s pitno vodo v porečju Sore je dobil Gorenjski glas, po besedah župana Miha Ješeta na razpisu izbran kot najugodnejši ponudnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 5. avgust 2009 / 07:00

Slovenci, malo več poguma

S to mislijo je v nedeljo na Višarjah sklenil svoje predavanje etnolog in sociolog Silvester Gabršček z ministrstva za kulturo.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / sreda, 28. avgust 2013 / 18:14

Začeli bodo obnavljati vodovode

V Škofji Loki so slovesno podpisali pogodbo za izvedbo gradbenih del, inženiring in nadzor v projektu oskrbe s pitno vodo, ki jo občinanam Škofja Loka in Gorenja vas Poljane sofinancirata tudi država...

Radovljica / sreda, 28. avgust 2013 / 13:31

Šobec se približuje rekordu

Kljub neobetavnemu začetku poletja so na Šobcu v zadnjih dveh tednih po številu nočitev prišli na raven lanske, v vseh pogledih rekordne sezone.

Bohinj / sreda, 28. avgust 2013 / 13:30

V spomin na štiri srčne može

V Bohinju so praznovali občinski praznik v spomin na prvo osvojitev Triglava.

Kultura / sreda, 28. avgust 2013 / 13:19

Ohcet bo, kar dve

Na Mruščevi domačiji v Stari Loki smo si ogledali generalko ljudske veseloigre Dve nevesti.

Razvedrilo / sreda, 28. avgust 2013 / 13:17

Zabava in ognjemet

Tradicionalna družabna prireditev Naaaj dan je pretekli konec tedna v Predoslje privabila množico obiskovalcev, ki so lahko uživali v veselem druženju, koncertih in zabavnih dogodkih za vse generacije...