Senzorično ocenjevanje izdelkov

Škofja Loka - Razvojna agencija Sora bo v torek, 12. aprila, pripravila senzorično ocenjevanje pekovskih, mlečnih, mesnih in sadnih izdelkov. Pekovske, mlečne in mesne izdelke bo za ocenjevanje v Biotehniškem centru Naklo sprejemala v torek do 10. ure, alkoholne pijače, sokove in druge sadne izdelke pa za ocenjevanje na Biotehniški fakulteti v Ljubljani v ponedeljek do 11. ure. Izdelki, ki bodo na senzoričnih ocenjevanjih dobili visoko oceno, bodo s tem izpolnili enega od pogojev za vključitev v blagovno znamko Dedek Jaka in Babica Jerca – Naravni izdelki iz škofjeloških hribov. Javno povabilo za vključitev v blagovni znamki bo objavljeno v začetku maja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 11. maj 2010 / 07:00

Mladost preplavila kranjske ulice

Študenti in aktivisti kluba študentov Kranj so zavihali rokave, sonce je na plano zvabilo različne vrste ptic. Maj je. Najlepši mesec v letu in najlepši teden v tem mesecu. Teden mladih 2010. Na...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

V domu ostarelih

V petek smo učenci tretjega razreda z učiteljicama odšli v dom ostarelih v Škofjo Loko. Pripravili smo program s pesmimi. Pred odhodom smo v šoli imeli zadnjo vajo. Ko je bila ura 10.,...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska ... ali (skoraj) vsa Evropa v enem kosu

Na začetku poti na Primorsko, še na vlaku na trasi bohinjske železnice, se podobe okolice skorajda niso spreminjale. Tudi ko sem na drugi strani tunela uradno zapustil Gorenjsko, sem bil...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

S teranovih gričev v zavetje pokopaliških sveč

Naključja in uživanje vsakega trenutka naredijo še tako običajen izlet za posebno doživetje. Prva "čarovnija" je bila že jesen, ki je na pragu zime ponujala skoraj spomladansko sonce. Nekega jutra sem...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Recepti za jedi Primorske in Krasa ob različnih priložnostih

Janez Štrukelj je eden najbolj priznanih kuharskih praktikov in strokovnjakov v Sloveniji. Za seboj ima enainštirideset let praktičnih izobraževanj na Srednji kuharski šoli v Mariboru...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska vinorodna dežela

Ko gre pogovor o našem vinu - o ljudeh, vinogradnikih in vinarjih, naj bo strokoven ali ljubiteljski, in o razdelitvi Slovenije na pridelovalna območja, nikakor ne moremo brez Primorske in njenih štir...