S svečano listino je loški župan Igor Draksler za 80 let dela čestital sedanjemu predsedniku NK Ločan Romanu Jemcu. (Foto: Tina Dokl)

Svečana listina nogometašem Ločana

Loški športniki žanjejo uspehe po vsem svetu, svečano listino pa so si ob jubileju zaslužili nogometaši NK Ločana, ki vztrajajo že osemdeset let.

Škofja Loka - »Vesel sem, da se po organiziranosti športa lahko postavimo v slovenski vrh, pa tudi, da ima naša komisija za podeljevanje priznanj vsako leto težave, saj je kandidatov vedno preveč,« je ob četrtkovi slovesnosti na podelitvi priznanj športnikom za minulo leto poudaril loški župan Igor Draksler.

Direktor Zavoda za šport Aleš Murn je v roke segel športnikom in športnicam, ki so dobili majolike za dosežke v minulem letu. To so bili: Sašo Bertoncelj za uspehe na tekmovanjih na konju z ročaji, Anja Čarman za rezultate na plavalnih tekmovanjih, Andreja Dolinar in Mateja Pintar za uspehe na tekmovanjih v namiznem tenisu, Jure Dolenec in Anže Vrbinc za uspešen nastop in 3. mesto na svetovnem prvenstvu članov do 21 let v rokometu, Natalija Gros in Maja Vidmar za vrhunske uvrstitve v športnem plezanju, Davor Janžič za uspehe v balinanju, Alma Jašaragič in Petra Verčič za odlične nastope v navijaški skupini Športnega društva Checleader Smart in Gimnazije Škofja Loka ter Blaža Klemenčič za uspehe na kolesarskih tekmovanjih.

Bronasto plaketo je iz rok predsednika Športne zveze Škofja Loka Branka Celarja najprej prejel Drago Brdnik, ki je eden od pobudnikov in ustanoviteljev Športnega društva Pungert. Prav tako si je bronasto plaketo zaslužilo Društvo učiteljev in trenerjev smučanja, z bronastimi plaketami so bili nagrajeni tudi dolgoletna športna navdušenka Marica Jesenovec, planinka Slavica Laznik in strelec Jože Remič. Za dosežene rezultate so bronaste plakete prejeli atletinja Tina Murn, motociklist Boštjan Pintar ter maratonski tekač in triatlonec Lojze Primožič.

Srebro plaketo si je ob 20-letnici delovanja zaslužila lokostrelska sekcija pri ŠD Partizan Škofja Loka, prav tako pa so srebrne plakete iz rok predsednika sveta Zavoda za šport Jožeta Stanonika prejeli: Stane Pintar, gospodar koče na Blegošu, Plezalni klub Škofja Loka in Katarina Šegula, ki je športne navade prinesla tudi v Društvo upokojencev Škofja Loka. Za športne dosežke si je srebrno plaketo zaslužil dolgoletni plezalec Blaž Rant.

Ob lanski 60-letnici si je zlato plaketo zaslužilo Društvo upokojencev Škofja Loka, zlato plaketo pa je prejel tudi Ciril Pleško, ki je eden najbolj aktivnih članov Planinskega društva Škofja Loka. Zlate plakete za dosežene rezultate so prejeli: deskar Jure Hafner, zmajar in jadralni padalec Stane Kranjc in jadralni padalec Tone Svoljšak.

Svečano listino so si ob 80-letnici obstoja zaslužili člani NK Ločan. Svojo nogometno zgodovino so namreč začeli pisati leta 1929, ko so pri Sokolskem društvu ustanovili nogometni odsek, naslednje leto pa so odigrali prve tekme. Vzpon loškega nogometa je bil največji v zadnjih treh desetletjih prejšnjega stoletja, zadnje desetletje pa, predvsem zaradi denacionalizacijskega postopka za kompleks puštalskega nogometnega igrišča, delo kluba zaostaja, kar vpliva na rezultate, ne pa na množičnost, saj mladi še vedno radi igrajo nogomet.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 5. junij 2008 / 07:00

Predsednik Türk obiskal Železnike

Ob današnjem obisku Železnikov je predsednik države Danilo Türk poudaril, da bo treba bolj pospešeno urejati vodotoke in zagotoviti poplavno varnost.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 30. marec 2010 / 07:00

Končuje se rok za oddajo vlog

Kranj - Mestna občina Kranj bo letos na podlagi že objavljenega javnega razpisa namenila za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja 135 tisoč evrov. Za oddajo vl...

Prosti čas / torek, 30. marec 2010 / 07:00

Pomoč materinskemu domu

Z dobrodelno prireditvijo Kranjčani materam so letos zbirali denar za nastajajoči gorenjski materinski dom.

Mularija / torek, 30. marec 2010 / 07:00

Pustimo otrokom izživeti sanje

 Ob materinskem dnevu so potekali številni dogodki, v vrtcu pri OŠ Predoslje pa so četrtkovo popoldne prijetno razširili v druženje staršev in otrok in ga poimenovali Pustimo otrokom izživet...

Kultura / torek, 30. marec 2010 / 07:00

Steletovo priznanje Maji Avguštin

Podelili so Steletove nagrade in priznanja za leto 2009. Med dobitniki priznanj je tudi konservatorka kranjske enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine mag. Maja Avguštin.

Zanimivosti / torek, 30. marec 2010 / 07:00

Sprehod po celem snegu

Na Pokljuki so minuli konec tedna pripravili prvi krpljarski festival za ljubitelje hoje po brezpotjih v naravi.