Pri kremnih rezinah ni recesije
V slaščičarski delavnici hotela Park so v 56 letih izdelali že deset milijonov originalnih blejskih kremnih rezin.
Bled – Jubilej so v soboto zaznamovali s kremno rezino velikanko, ki je merila deset milijonov kvadratnih milimetrov. Med obiskovalce so tako brezplačno razdelili skoraj dva tisoč kremastih sladic, ki predstavljajo simbol blejske kulinarike.
»Kremne rezine še vedno pripravljamo po originalni recepturi, v vseh teh letih nismo prav nič spreminjali,« nam je zaupala slaščičarka s ta čas najdaljšim stažem v slaščičarki delavnici hotela Park Irfeta Bitevič. Tudi velikost je natančno določena, in sicer meri sedem krat sedem centimetrov, v višino pa štiri do pet centimetrov. Pojasnila je še, da pri pripravi dobre kremne rezine nikakor ne smemo varčevati pri sestavinah. »Sicer je bolje, da se je sploh ne lotimo!« Pravi, da pripravijo do 2500 kremnih rezin na dan, ob koncu tedna tudi do štiri tisoč. »Recesija se pri 'kremšnitah' prav nič ne pozna,« se je nasmejala Irfeta Bitevič in dodala, da si jo še vedno vsako jutro z veseljem privošči. In to že štirideset let, saj je v slaščičarski delavnici kot vajenka začela delati pri 14 letih. Kremne rezine v slaščičarski delavnici hotela Park pa izdelujejo že vse od leta 1953, ko je tedanji vodja delavnice Ištvan Lukačević ustvaril recept za to priljubljeno sladico.