Deset odstotkov manj za sejnine

Radovljiški občinski svet je sprejel odlok, s katerim naj bi svetnikom znižali sejnine za 10 odstotkov za dobo enega leta, prihranjeni denar pa namenili dobrodelnim organizacijam. Odločitev je v redu, vendar bi morala občina reševati gospodarsko krizo drugače, ne samo z donacijami dobrodelnim organizacijam.

Med najpomembnejšimi ukrepi ne samo države, ampak tudi občine, bi bilo odpiranje novih delovnih mest. Kdor potrebuje sredstva za preživetje, bo prijel za vsako delo, zato je smiselno, da občina organizira javna dela. Skrb, da je javnih del premalo, pa je odveč. Samo spomnimo se, koliko naših mest je zanemarjenih, koliko hiš potrebnih obnove, koliko gozdov prepolnih biomase, koliko občanov potrebnih pomoči, koliko dijakov inštrukcij ...

 

In kje vzeti denar? Tudi ta je. Če bi si radovljiški občinski svetniki namesto za deset odstotkov znižali sejnine za 50 odstotkov, bi že to na leto zneslo približno 90 tisoč evrov, če pa bi radovljiški zgled posnemale vse občine v Sloveniji, bi bila pa to kar lepa številka, ki bi omogočila delo mnogim. Po končani krizi bi bila tako Slovenija lepša, čistejša, bolj urejena, da ne govorim o zadovoljnih ljudeh in boljših medsebojnih odnosih.

 

Avgust Mencinger,

občinski svetnik N.Si

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 10. junij 2010 / 07:00

Kosmač med profesionalci

Tone Kosmač se je pri 33 letih odločil za profesionalno atletsko kariero. Dobil je sponzorje, pustil službo in trenira s ciljem nastopiti na maratonu na olimpijskih igrah v Londonu.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Okusi Mediterana v restavraciji Galerija Dali

Gaspačo s škampi – hladna paradižnikova juha tradicionalna španska jed za 4 osebe: 1 kg par...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Soba za babico

V nekdanji otroški sobici je nastala soba za babico.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Sami poskrbimo za varen dom

Za boljšo varnost svojega doma lahko veliko naredimo sami, z nekaj denarja pa lahko stanovanje ali hiša postane prava trdnjava.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Netipični gležnar

Jeseni se ob ozko oprijetih kavbojkah, francosko krojenih balonarjih in širokih paletah majic, na žensko nogo vrača tako imenovani netipični gležnar, škorenjc, ki sega do gležnjev ali preprosto rečeno...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Škarje, platno in sponke

V portoroškem večeru je modni ustvarjalec predstavil idejo o kreativnosti občinstva. Za obleko sta včasih dovolj le blago in sponke. Pa nekaj domišljije.