Tomaž Razingar se je skupaj s soigralci in navijači veselil pokala in 30. jeseniške hokejske zvezdice. (Foto: Tina Dokl)

Jeseničani prvaki brez poraza

Hokejisti Acronija Jesenic so tako v polfinalu kot finalu državnega prvenstva brez poraza ugnali nasprotnike in se v ponedeljek zvečer zasluženo veselili 30. naslova državnih prvakov.

Na skupščini Hokejske zveze Slovenije, ki so jo v ponedeljek pripravili na Bledu, so za novega predsednika potrdili Nestla Aljančiča. Ta naj bi zvezo najprej vodil eno leto, nato pa bodo znova glasovali o njegovi zaupnici. Nekdanji predsednik Aljančič, ki je zvezo zapustil z velikimi dolgovi, bo imel ob sebi tudi sanacijsko ekipo, prav tako pa je predlagal novo predsedstvo HZS. Ob njem so to podpredsedniki Slavko Kanalec, Marko Pogačnik in Andrej Verlič ter Branko Noč, Pavle Kavčič, Srdan Kuret, Jure Ahačič in Janko Popovič.

Ljubljana – »Pričakovali smo, da se bodo tekme v finalu končale s tesnimi izidi, vendar pa je pomembno, da smo zmagali štirikrat zapored in zasluženo postali prvaki. To pač šteje, igre se pozabijo, čeprav res nismo prikazali posebno atraktivnega hokeja,« je po četrti zaporedni zmagi v finalu, ko so v ponedeljek v Tivoliju z 2 : 1 premagali Tilio Olimpijo, povedal jeseniški napadalec Anže Terlikar, ki je skupaj z drugimi hokejisti (podobno je pri Olimpiji) že nekaj časa brez zaslužene plače. »Denar smo na koncu še vedno dobili in upam, da bo tako tudi letos,« je dodal Anže, ki si želi, da si bo na bližnjih kvalifikacijah z reprezentanco Slovenije znova priboril nastopanje v elitni skupini svetovnega hokeja.

Najbrž pa za reprezentanco vsaj letos ne bo več zaigral jeseniški ostrostrelec Tomaž Razingar. »O reprezentanci ne razmišljam, to je zame še daleč in po vsej verjetnosti sem danes končal letošnjo sezono,« je povedal Razingar, ki pa se je razveselil pokala in nove zvezdice jeseniškega kluba. »Kvaliteta je bila na naši strani, imeli smo vratarja, ki je branil suvereno, in mislim, da smo si jubilejno trideseto zvezdico res zaslužili. Kljub naslovu prvakov pa s sezono ne moremo biti povsem zadovoljni, saj v avstrijski ligi EBEL nismo uspeli, kot smo načrtovali,« je dodal Razingar, ki pa še ni želel povedati, ali bo v prihodnji sezoni ostal na Jesenicah ali morda odhaja v katerega od avstrijskih klubov.

Skoraj zagotovo pa bo reprezentančni dres v prihodnjem mesecu oblekel jeseniški kapetan Marcel Rodman, ki ob naslovu državnih prvakov ni pokazal pravega veselja. »Utrujen sem, na ledu ni bilo prave energije, čeprav smo imeli tudi dobre minute. V sezono smo jeseni dobro štartali, nato pa je bilo vse do konca, do današnje tekme, preveč napak,« je ugotavljal Marcel Rodman.

Še bolj utrujeni in razočarani so bili v ekipi Tilie Olimpije, kjer igra tudi kar nekaj Gorenjcev. »Trudili smo se, toda tudi v finalu, podobno kot v vsej letošnji sezoni, nam igra ni stekla. Zelo mi je žal, da nam ni uspelo dobiti niti ene finalne tekme, saj smo si bili nekajkrat zelo blizu. Vendar pa smo na koncu morali priznati premoč Jeseničanom,« je povedal Radovljičan v zelenem dresu Egon Murič.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 6. junij 2011 / 07:00

Okus po češnji

Kot noč je črna ali pa je živo rdeča, kakršna je lahko barva lica ... češnje, sladke in okusne, ki so prve znanilke poletja. So primorske, tudi gorenjske, pomembno, da so le domače ...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

S kopalkami v stolp

Vodovodni stolp so prejšnji petek odprli za javnost. Številni obiskovalci so prišli uživat v razgledu, predvsem pa so prišli pogledat, kaj neki se skriva v stolpu.

Šport / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Padalstva ne zamenja za nič

Kranjčanka Maja Sajovic se je pred dnevi s svetovnega prvenstva v paraskiju vrnila s srebrno kolajno, enako odličje je osvojila na domačem državnem prvenstvu, obakrat pa jo je premagala le Irena Avbel...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Nepremičninski trg znova spi

Po ponovoletnem razgibanem prometu z nepremičninami, predvsem veliko ogledi, je marca trg znova nekoliko zastal. Nihanje prometa naj bi zaznamovalo leto 2009.

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Za Soro predlagana likvidacija

Medvode – V petek, 24. aprila, bo skupščina medvoške tovarne pohištva Sora, na njej bodo obravnavali predlog za likvidacijskega postopka. Upravni odbor te družbe, v kateri je zap...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Presrečni mamici velikih družin

Marijo Kern in Marijo Šenk smo na materinski dan obiskali v kranjski porodnišnici. V obeh družinah sta se rodila osma otroka.