Prenovljena cesta bo še bolj pripomogla k razvoju turizma v Tunjicah.

Do zdravilnega gaja po novi cesti

Tunjice – Tunjičani in številni obiskovalci Zdravilnega gaja Tunjice so se prejšnji konec tedna lahko razveselili pomembne investicije, ki jo je občina lani izpeljala in zanjo dobila tudi nepovratna sredstva Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 do 2013 v višini dvesto tisoč evrov. Slavnostno so namreč odprli 814 metrov dolg odsek razširjene in asfaltirane ceste od cerkve svete Ane do zdravilnega gaja. Uredili so tudi parkirišče, javno razsvetljavo, odvodnjavanje in komunalne vode ter utrdili brežino. Celotna investicija je sicer ocenjena na sedemsto tisočakov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 6. junij 2011 / 07:00

Petelin pogumno nad "tekmece"

Kljub temu da je populacija divjega petelina na Gorenjskem močna, število neustrašnih osebkov s hormonsko motnjo zaskrbljujoče narašča.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

S kopalkami v stolp

Vodovodni stolp so prejšnji petek odprli za javnost. Številni obiskovalci so prišli uživat v razgledu, predvsem pa so prišli pogledat, kaj neki se skriva v stolpu.

Šport / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Padalstva ne zamenja za nič

Kranjčanka Maja Sajovic se je pred dnevi s svetovnega prvenstva v paraskiju vrnila s srebrno kolajno, enako odličje je osvojila na domačem državnem prvenstvu, obakrat pa jo je premagala le Irena Avbel...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Nepremičninski trg znova spi

Po ponovoletnem razgibanem prometu z nepremičninami, predvsem veliko ogledi, je marca trg znova nekoliko zastal. Nihanje prometa naj bi zaznamovalo leto 2009.

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Za Soro predlagana likvidacija

Medvode – V petek, 24. aprila, bo skupščina medvoške tovarne pohištva Sora, na njej bodo obravnavali predlog za likvidacijskega postopka. Upravni odbor te družbe, v kateri je zap...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Presrečni mamici velikih družin

Marijo Kern in Marijo Šenk smo na materinski dan obiskali v kranjski porodnišnici. V obeh družinah sta se rodila osma otroka.