Škofjeločana Andraž Plevanč (levo) in Maj Mlakar sta poskrbela, da so se organizatorji iz SK Alpetour veselili kar dveh domačih zmag. (Foto: Gorazd Kavčič)

Zgodovinski zmagi Ločanov

Jovanovičev pokal za skupno zmago so na 34. Pokalu Loka sicer osvojili mladi avstrijski smučarji, zgodovinskih zmag v konkurenci starejših in mlajših dečkov, za kateri sta poskrbela Andraž Plevanč in Maj Mlakar, pa so se veselili tudi organizatorji iz SK Alpetour.

Stari vrh – Medtem ko so se najboljši smučarji te dni merili na svetovnem prvenstvu v francoskem Val d'Iseru, kjer se je srebrne kolajne v veleslalomu v četrtek veselila tudi Slovenka Tina Maze, pa je bil Stari vrh nad Škofjo Loko konec tedna znova prizorišče enega največjih otroških smučarskih tekmovanj na svetu. Prav na Pokal Loka ima namreč lepe spomine tudi Tina Maze, saj je že kot dekletce dokazovala, da postaja odlična smučarka.

Tekmovanja za Pokal Loka so ostala v lepem spominu tudi mnogim drugim odličnim smučarjem, seveda pa se ga bodo še dolgo spominjali tudi letošnji zmagovalci. Med njimi zagotovo domačin Andraž Plevanč, ki je za domači Alpetour v fantovski konkurenci na sobotnem slalomu osvojil prvo in zato zgodovinsko zmago. »To je res odličen rezultat, saj mi do sedaj na mednarodnih tekmah še ni uspelo biti boljši kot četrti,« je bil vesel Andraž, ki je nato na nedeljski veleslalomski tekmi predse spustil le Kranjčana Miho Hrobata. Mladi Triglavan, ki letos prvič nastopa v konkurenci starejših dečkov, je bil zmage še posebno vesel, saj je bila večina tekmovalcev starejša. »Kdo bi si mislil, da sem že prvo leto med starejšimi dečki premagal prav vse! Včeraj sem v slalomu imel smolo, saj sem odstopil, danes pa tudi malo sreče, da sta mi uspeli dve odlični vožnji,« je bil po nedeljskem veleslalomskem nastopu zadovoljen osmošolec Miha Hrobat.

Svoje prve velike zmage in druge zmage na pokalu Loka za domači Alpetour pa se je v cilju na Starem vrhu veselil tudi domačin Maj Mlakar. »Že včerajšnje peto mesto v slalomu je bil odličen rezultat, danes pa mi je šlo še bolje,« je bil navdušen sedmošolec Maj, ki je nastopil za tretjo slovensko ekipo mlajših dečkov in tako poleg vseh konkurentov iz tujine s štartno številko 93 ugnal tudi vse sotekmovalce iz drugih dveh slovenskih ekip, za njim pa je bil na tretjem mestu v veleslalomu naš najboljši Jani Kavčič (SDP).

Od slovenskih smučarjev se je kar dveh zlatih kolajn v konkurenci starejših deklic veselila članica ljubljanskega Novinarja Eli Plut, ki je zmagala tako v slalomu kot veleslalomu, druga pa je bila v obeh disciplinah Nina Žnidar (ZAG). V slalomu se je med mlajšimi deklicami s tretjim mestom izkazala tudi Triglavanka Špela Mičunovič, ki je bila v veleslalomu enajsta.

»Tekmovanje je resnično uspelo, služilo nam je lepo vreme, naši tekmovalci pa so se izkazali, čeprav je ekipni pokal za zmago zgolj za nekaj točk osvojila reprezentanca Avstrije,« je ob koncu prireditve povedal predsednik organizacijskega odbora Pokala Loka Janez Poljanec, ki je z več kot osemdeset sodelavci poskrbel, da sta Stari vrh in Škofja Loka v lepem spominu ostala blizu tristo mladim smučarjem iz tridesetih držav.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Željko gre na Kitajsko

Judo klub Jesenice je zelo zadovoljen s športnimi rezultati svojega člana Željka Najdeka, ki deluje v programu oseb s posebnimi potrebami. Na osnovi lanskih dosežkov bo konec avgusta sodeloval na...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Kratkočasje med počitnicami

Za šolarje in dijake so se včeraj začele zimske počitnice, ki jim jih bodo v številnih društvih in organizacijah popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi.

Kranj / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Več opreme, višji prispevek

Občine komunalni prispevek obračunajo glede na opremljenost zemljišča. Če bi plačilo komunalnega prispevka določala država, bi bil ta zagotovo nižji. Najvišji je v občini Gorenja vas-Poljane, kjer je...

Prosti čas / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Za kakšen dan bi se vrnili na Kmetijo

Minulo soboto, na valentinovo, so se v gostilni Bencak v Medvodah srečali nekateri junaki zadnjega resničnostnega šova Kmetija.

Kultura / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Sprašujemo se, kam

V Hiši kulture Gorenjskega glasa predstavljen likovno literarni projekt Kam.

Kranj / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Prijateljska Hrvaška ter umni Slovenci

Obsežno pismo pod naslovom Prijateljska Hrvaška ter umni slovenski politiki nam je o odnosih Slovenije in Hrvaške napisal Radovan Hrast, avtor knjige Viharnik na razpotjih časa.